İşte o yorumlar:

Lütfü Türkkan: Bu seçimden en çok Erdoğan korkuyor. Zira her türlü yaptığı hesaptan çıkamadı şu ana dek. Ama eli mecbur. Deniz bitti. Sığınacak liman lazım.
Tufan Türenç: Gelelim cumhurbaşkanlığı açıklaması için yapılan şova... Türkiye Cumhuriyeti tarihi böyle görgüsüz bir şov görmedi.
Oktay Ekşi: Bir Cumhurbaşkanı adayı  "Cumhurbaşkanlığı vizyonu’nu açıklarken "kucaklayıcı" olur, "sevgi" verir değil mi? Bakın, RTE'nin konuşması öyle mi?
Can Dündar: Erdoğan'ın adaylığını açıkladığı saatte Sarkozy'nin yargıya müdahaleden gözaltına alınması, uluslararası faiz lobisinin bir oyunu bence.
Prof. Dr. İlber Ortaylı: Dini öyle istismar ediyor ki; zannedersin cumhurbaşkanı değil, halife adayı.
Onur Akay: Atatürk'ün makamına, bugüne kadar gördüğüm en yakışmayacak isim: Recep Tayyip Erdoğan...
Oğuz Güven: Sanki Cumhurbaşkanı adayı konuşmuyor, cami imamı vaaz veriyor gibi. Hamdolsun adaylığı ağlattı.
Murat Güneş: Bülent Arınç uzun zamandır ağlamıyordu. Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı açıklanınca Emine ile koyverdi gitti.
Levent Kazak: Obama'nın logosuyla olan benzerlik tamamen seçilmiş bir şey. Altında başkanlık algısı yatıyor. Orada tüm yetkiler var.
Lütfü Türkkan: Kendinize güvenin, inandığınız değerlerin arkasında durun, en önemlisi gidin oy kullanın. Matematik bu adamın Cumhurbaşkanı olmasına engel.
Ufuk Ulutaş: Malum, "muhtar" Arapça'da seçilmiş demektir. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye siyasetinin en "muhtar" ismidir.
Yavuz Oğhan: Şu seçimler geçse de mağdur edebiyatı da bitse; Gül'ü AKP seçmemiş gibi konuşuyor Başbakan; 12 yıllık iktidar hala mağduriyet.
Nuh Albayrak: O manşeti yine zikretti... Allah cümlemizi, sırtımıza bir utanç kamburu gibi yapışan manşetler atmaktan korusun:)
Uğur Gürses: Başbakan seçim yarışına girdiğine göre, tarafsız bir seçim için görevi bırakıyor değil mi?
Aslı Aydıntaşbaş: Profesyonel bir seçim kampanyası gibisi yok. Muhalefet bunu anlayamadı gitti. Siyaset biraz da teknik bir iş: Salon, konuşma, logo, müzik vs...
İsmail Saymaz: Erdoğan öyle bir konuşma yapıyor ki şu an sanki Diyanet İşleri Başkanlığı’na aday oluyor.
Fatih Tezcan: Allah'la Aldatanların kaçma zamanı! Eski Türkiye'cilerin ağlama zamanı! Savaş Baronlarının sızlanma zamanı! Başkan Tayyip Erdoğan Zamanı!
Özgür Mumcu: Keşke isim seçerken başa cb koymasaymışsınız. Ne olacak şimdi bu hesap? @cbabdullahgul
Haluk Levent: İzleyemiyorum Bülent abi ağlıyor mu?
İsmail Saymaz: Cumhuriyet'i hilafet ve saltanattan kıymetli kılan işte buydu: Rizeli bir işçinin oğlunu seçebilme hürriyeti. Yaşasın cumhuriyet!
Can Dündar: Erdoğan'ın adaylığını açıkladığı saatte Sarkozy'nin yargıya müdahaleden gözaltına alınması, uluslararası faiz lobisinin bir oyunu bence.
Cem Küçük: Muhtar olamaz dediğiniz Erdoğan, Başkomutan olmaya hazırlanıyor. Siyaset okuyamayanlara duyurulur!
Can Öz: Seçim tahminim: 1. turda Erdoğan, AK Parti'nin altında oy alırsa (%43), 2. turu kaybeder.
Levent Gültekin: Cumhurbaşkanı adayı mı açıklanıyor yoksa AK Parti'ye genel başkan adayı mı? Daha çok AK Parti kongresine benziyor.
Egemen Bağış: Başbakanımıza muhtar bile olamaz diyen zihniyet gün geldi mahallesindeki muhtarın dahi yolunu bulamayıp oy kullanamayacak hale geldi.
Kanat Atkaya: "Ankara'da heyecanlı bekleyiş..." Yahu neyin heyecanı, bangır bangır Dombra çalıyor fonda, Rihanna'yı aday göstermeyecekler herhalde!
Hakan Şükür: “Mal ve mülke olma mağrur,Deme var mı ben gibi! Bir muhalif yel eser.Savurur harman gibi.(İmam Rabbânî)
Canan Barlas: Tayyibimsi Ekmeleddin ilk anda din'i terk etti. Ama onu dindar diye seçtiler. Başbakanı indirmesi mümkün değil.
Armağan Çağlayan: İlk cümle “Bizi sevmeyenleri de sevdik”. İkinci cümle “Siz kimsiniz?”. Hadi dağılın!
Fatih Portakal: 12 yıldır hiç bitmedi bu ezilmişlik. Sandığın anahtarı hep bu söylemler. Ama kişisel yaşamlara baktığımızda hiç de öyle değil.
Nurcan Akad: Vesayet zincirinin en önemli halkası, meclis tarafından seçilen cumhurbaşkanıymış. Meclis nedir acaba?
Harun Tekin: Hipnoza karşı omuz omuza.
Şirin Payzın: Erdoğan'ın bu seçimde hedefi gençler. Konuşmasında gençlere çağrı Ekmeleddin İhsanoğlu'na dokundurma var. "Ben de 18 yaşında bu yola girdim"
Hayko Bağdat: Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken "makamda gözümüz olmadı" demek biraz garip oluyor.
Atilla Taş: Mağdurbaşkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanlığı'na…
Sevim Gözay:  Öğle ezanıyla bitti.
Ruşen Çakır: Erdoğan herkesin cumhurbaşkanı olmayı vadetti ama Cemaat'i (kendi deyimiyle 'paralel yapı'yı) hariç tuttu.
Hakan Şükür: Dini değerleri sömüren, sonra da camilerde hırsızlık ve rüşvetten bahsedilmesine müsaade etmeyen dindar (!) cumhurbaşkanı adayı olmak?! Konumu gereği herkesi sevgiyle kucaklaması gerekirken, Ramazan, oruç demeden hala nefret vaizliği yapan bir cumhurbaşkanı adayı olmak?! Hayır işleri (!) için hırsızlığı, rüşveti, komisyonu meşru gören dindar (!) bir cumhurbaşkanı adayı olmak?!
Nazlı Ilıcak: Erdoğan aday oldu. Seçilse de bir şey değişmez Aktif siyasetteki rolü asgariye iniyor Hem AKP ve Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor.
Ahmet Davutoğlu: Başbakanımız bu memlekete verdiği hizmetle çoktan ülkemiz tarihine ismini yazdırdı. Şimdi de halkımızın seçtiği ilk cumhurbaşkanımız olacak.
Umut Oran: Bizim trenden inen bir daha binemez dediğini de unuttu şimdi kırdıklarından af diliyor. Tekmeci müşaviri halen görevde madenciden bahsediyor!
Editör: TE Bilisim