TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu, dünya gündeminin de 1 numarasına oturdu. Dünya basını harekatı, okurlarına manşetten duyurdu.

WASHINGTON POST:

Türkiye, Afrin'de Amerika Birleşik Devletleri tarafından desteklenen ve silah yardımında bulunan Kürt savaşçıların toplandığı PYD'ye karşı operasyon başlattı. PYD'yi bölgede zayıflatmak için başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'nun ez az 2 sürmesi bekleniyor.

NEW YORK TIMES:

Amerikan destekli Kürt savaşçılara, Türkiye'den beklenen atak geldi. ABD desteği ile düzenli bir ordu kurma çabasında olan Kürt peşmergelerin, akşam saatlerine doğru Türk ordusuna karşılık vermeye başlandığı görüldü. Sınırları tehdit edilen Türkiye, ilk ateşi beklenenden 2 ay sonra açtı.

THE GUARDIAN:

Türkiye, sınırındaki tehdide karşı harekete geçti. Bütün terör unsurları tehlike olmaktan çıkana kadar operasyona devam edeceğini açıklayan Türkiye, ABD ile ilişkileri kanıtlanan PYD'yi bombardımana tuttu.

WALL STREET JOURNAL:

Türkiye, Suriye'deki Kürt hedeflerini bombalıyor. Türk jetleri, Suriye'de ABD ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan Kürt birliklerine hem hjavadan hem karadan operasyon düzenliyor. Bu atağın, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiyi nasıl yönlendireceği önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Editör: TE Bilisim