Kazlıçeşme Meydanı’nda izinsiz Nevruz kutlamalarına katılmak isteyen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtılıyor.

Kazlıçeşme Meydanı’na gelmek üzere Fatih Millet Caddesi ve Vatan Caddesi’nde toplanan gruplar, yolu barikat kurarak kapatırken, gruptakilerden bazıları da polise taş attı.

Millet Caddesi, Vatan Caddesi, Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 85. Sokak’ta toplanan gruplar, emniyet güçlerinin müdahalesiyle dağıtıldı. Müdahaleler sırasında, gaz bombası kullanıldığı, panzerlerden tazyikli su sıkıldığı da görüldü.

Bu arada, metrobüs, tramvay, otobüs duraklarıyla, tren istasyonları ve vapur iskelelerinde sabah saatlerinden itibaren emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözleniyor. Tramvaylar da, Topkapı istasyonunda güvenlik nedeniyle durmuyor.

Durak, istasyon ve iskelelerde, şüphelenilen kişilerin üzerleri ve poşetlerinde arama yapılırken, kimlik bilgileri de kontrol ediliyor.

Emniyet güçlerinin, Kazlıçeşme Meydanı ve çevresindeki önlemleri sürüyor. Güvenlik güçlerine, havadan da bir polis helikopteri destek veriyor.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul'da bugünden yapılacak nevruz kutlamalarına izin verilmeyeceği, kutlama gününün 21 Mart olduğu belirtmişti.

Diyarbakır'da da nevruz gerginliği

BDP'nin,21 Mart'ta kutlanması gereken nevruzu Diyarbakır Valiliği'nin izin vermemesine karşın bu pazar kutlama ısrarı nedeniyle Diyarbakır gün gergin başladı. Kentin çeşitli mahallelerinden nevruz alanına gitmek isteyenlere güvenlik güçleri anında müdahale edince yer yer olay çıktı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün "Halk nevruzu kutlayacak, güvenlik güçleri karakollardan çıkmasın" açıklaması yaparak halkı bu sabah nevruz alanında toplanmaya çağırması üzerine polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sabah erken saatlerden itibaren nevruz alanına gitmek için çeşitli semtlerde toplanan gruplara, geceden itibaren geniş önlem alan güvenlik güçleri izin vermedi. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen nevruz alanına gitmekte ısrar eden guruplar buna uymayınca yer yer arbede çıktı. Çevik kuvvet ekipleri kentin tüm stratejik noktalarını tutarken, polis helikopterleri de sürekli havadan denetim yaptı.

Kentin çeşitli semtlerinde toplanan gruplarla polis arasında gerginlik sürerken BDP milletvekilleri ve belediye başkanları parti binasına geldi. BDP Diyarbakır il binası önünde toplanan yaklaşık 1500 kişi, kente yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki nevruz alanına gideceklerini söyleyerek beklemeye başladı.

Polis, kentte ve nevruz alanında sıkı önlemlerini sürdürürken, BDP yöneticileri ile güvenlik güçleri arasında nevruz kutlamasına izin verilmesi için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Diyarbakır'da provokasyon girişimi engellendi

Diyarbakır'da bir aracın içinde çok sayıda uzun namlulu silah ele geçir (DHA/AA)

Editör: TE Bilisim