Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde cuma günü akşam saatlerinde köprünün çökmesi sonucu Filyos Çayı'nda kaybolan 15 kişinin 1'inin cesedine olaydan 42 saat sonra ulaşıldı.

Facianın hemen ardından başlatılan arama çalışmaları aralıksız devam ederken, çöken Çaycuma Köprüsü'ne 8 kilometre uzaklıktaki Saltukova Beldesi Düzova Köyü yakınında arama ekipleri bugün saat 10.30'da bir kişinin cesedini buldu.


Genelkurmay Başkanlığı'ndan olay yerine gönderilen helikopterin tespiti sonucu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Saltukova beldesinin Düzköy ve Çomranlı köyleri arasındaki sazlık kısımda bulunan ceset, bota alınarak kıyıya çıkarıldı. Ceset, daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Meryem Başören'in cesedi bulundu.


Kayıp yakınlarının hastaneye gelerek yaptıkları teşhis sonucunda, cesedin minibüste bulunan yolculardan Meryem Başören'e ait olduğu tespit edildi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kadının cesedin yakınında da motosiklet kaskı buldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, aramaların cesedin bulunduğu bölgede yoğunlaştırılacağını bildirdi.
Cuma günü saat 16.00'da çöken Çaycuma Köprüsü'nden Filyos Çayı'na bir minibüsle bir otomobil düşmüştü. Aynı gün çaydan çıkarılan otomobilde 2 kişi kurtulmuş, minibüs içindeki 10 kişiyle köprü üzerinden yaya geçen 5 kişi azgın sularda kaybolmuştu.

Kaynak: DHA
Editör: TE Bilisim