World Plastic Surgery Congress Başkanı Dr.Valter Dos Santos, yaptığı açıklamada 2013 yılında ilk kez Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Dergisinde yayınlanan “Genital Beautification” tekniğinin, konuya farklı bir bakış açısı kazandırdığını ve tekniğin isminin de Bülent Cihantimur’a ait olduğunu vurguladı. Ayrıca kongredeki sunum kalitesi, estetik cerrahiye yeni bir bakış açısı getirmesi ve estetik cerrahiye kazandırmış olduğu teknikleri sebebiyle “Altın Bistüri” ödülünün Dr.Cihantimur’a verildiğini belirtti. Plastik cerrahinin en önemli isimlerinden sayılan Prof Ivo Pitanguy ‘ın organize ettiği kongreye Dünyanın En İyi 50 Plastik cerrahı ve mesleğin diğer önemli mensupları da davet edildi.

Golden Bistoury- Altın Bistüri Ödülü Bülent Cihantimur’un yanı sıra, Yunanistan’ dan Aris Sterodimas- Meksika’dan Otero Nunes George- Beverly Hills’in ünlü estetik doktoru Renato Calabria- Amerika’dan Peter Rubin Pittsburgh ve Liposuction uygulamasının babası sayılan Fransa’dan Professor Yves Gérard Illouz’ a da verildi.

Altın Bistüri ödülü gecesinde, plastik cerrahinin duayeni sayılan Prof Yves Gérard Illouz’la aynı ödülü almaktan onur duyduğunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur “ çok mutluyum ülkeme gurur verici bir ödülle geri döndüm. Bu ödül beni çok daha fazla yüreklendirdi, mesleğime olan saygımı ve sevgimi bir kez daha kamçıladı.” sözleriyle duygularını dile getirdi. Professor Yves Gérard Illouz ise, Cihantimur’un inovatif bakış açısını sergilediği geleceğe ışık tutan Genital Güzelleştirme tekniğiyle bu ödülü hak ettiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim