Orman yangınları sonrası sosyal medyada başlatılan "Help Turkey" etiketi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV'deki programı sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paylaşımlara ilişkin resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılama, halk arasında endişe, korku ve panik oluşturma suçlarından ötürü başlatıldığı belirtilmişti.

GÜLBEN ERGEN'DEN SERT TEPKİ

Sanatçı Gülben Ergen, yapılan soruşturmaya sert tepki gösterdi. Kendisinin de "Help Turkey" paylaşımı yaptığını belirten Ergen, Avustralya için de yapılan benzer fotoğrafı paylaşarak "Avustralya hükümeti, vatandaşlarına soruşturma başlatmış mıydı?" diye sordu.

Gülben Ergen'in paylaşımı şu şekilde:

"Avustralya hükümeti, vatandaşlarına soruşturma başlatmış mıydı? "Help Turkey" dedik diye güzelim ülkemizi, nefes alan tüm canlıları "Havadan Destek İstiyoruz" dedik diye bunu yaşadığımıza inanmak gerçekten çok acı! Soruşturma açılması gereken vahim konular ne olacak? Vah bize!"

Editör: TE Bilisim