Saldırı bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla; yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Askerler teröristlere anında karşılık verirken çatışma çıktı. Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi.


DERECİK'TE 1 ŞEHİT

Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre 1 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bölgede operasyonlar sürüyor.

3 YARALI ASKER YÜKSEKOVA’YA GETİRİLDİ

Saldırıların ardından PKK’lılarla çıkan çatışmalar devam ederken, bölgede yaralanan 3 asker, Yüksekova’ya getirildi.

Yaralı 3 askeri taşıyan helikopter, Yüksekova Devlet Hastanesi’nin helikopter pistine indi. Yaralı askerler burada ambulansa bindirilerek yaklaşık 60 metre uzaklıktaki hastaneye götürüldü. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HAKKARİ’DE 2 HELİKOPTER

Bu arada, aynı saatlerde Hakkari’de bulunan Fatih Kışlası’nda da hareketlilik yaşandı. 2 helikopterin kışlaya inmesininin ardından, kışladan 4 ambulansın çıkış yaparak Hakkari Asker Hastanesi yönüne doğru gittiği gözlendi.
Editör: TE Bilisim