Soma'da insanlar büyük bir acı yaşarken Hülya Avşar köpeği Çakıl'la Belgrad Ormanı'nda spor yapıp günün gün ediyordu. Sevilen şarkıcı ülkede yas ilan ettiren facianın ardından bir kaç cümle bile kurma gereği hissetmedi. Hülya Avşar kendisine Soma'yı soran gazetecilere , "Beni bu konulara karıştırmayın! Ajite yapıyormuş gibi bir duruma düşmek istemem. Bana soru sormayın; öyle bir modum yok" diyerek tepki gösterdi. Hülya Avşar'ın tanınmamak adına kapüşonuyla başını kapatması da gazeteciler tarafından not edildi.

PEKKAN HELİKOPTER KİRALAYIP EKİP GÖNDERDİ!
Süper star Ajda Pekkan ise yaşanan faciada yakınlarını kaybeden ailelere yardım edilmesi için kendi ekibini gönderdi. Ünlü şarkıcı bir helikopter kiraladı ve ekibini, yakınlarını kaybedenlerin acil ihtiyaçlarını tespit etmek ve karşılamak için Soma'ya yolladı. Henüz acılar çok taze olduğu için kendisi Soma’ya giderek dikkat çekmek istemeyen Pekkan, danışmanı Murat Yıldırım'ın başında olduğu ekibine, kurtarma faaliyetine katılan resmi görevlilerin gözünden kaçan aksaklıkların giderilmesi için talimat verdi. Ağırlıklı olarak yiyecek içecek organizasyonu yapan ekip, yardıma muhtaç aileleri de tespit ediyor. Pekkan’ın bir süre sonra Soma’ya giderek belirlenen aileleri ziyaret edeceği ve yardımca bulunacağı belirtildi. Ajda Pekkan üç yıl önce de Somali'ye giderek yardım konseri düzenlemişti.

AKAY KÖŞESİNDE SERT TEPKİ GÖSTERDİ!
Türk sanat müziğinin sevilen sanatçısı Onur Akay ise kaleme aldığı yazısında siyasetçiler gibi sanatçıların da yuhalandığına dikkat çekerek, Başbakan Erdoğan'a 1800'lü yılların şarkıları ile örnek verdi. Akay, ‘Bu örnek şuna benziyor. Gece saat 02:00’da barda sahneye çıkıp, 1800’lü yılların şarkısını söylersek, bize de yuh çekerler. Özel konser veya gazino programlarında okunması gereken, Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi’nin Hicaz Yürük Semai’si, ‘Yine Neş'e-i Muhabbet Dil-ü Canım Etti Şeyda’ isimli ölümsüz eserini, gece yarısında bara eğlenmeye gelen insanlara okursak, bize de yuh çekerler! Sanatçıya yuh çekersen mikrofonu kafana yersin mi diyelim? Sayın Başbakanım bir gün bara sahneme gelin deneyelim. 1800’lü yılların eserleri ile sahneye çıkacağım izleyin. Ama sonra size, ‘Kader Diyemezsin Sen Kendin Ettin’ isimli şarkıyı armağan ederim, o zaman alkışa bakın! Kaldı ki, Başbakan'a ve siyasetçilere "yuh" çekmek, Ceza Kanunları açısından suç değildir. Zaten ben Başbakan’a değil, Başbakan'ın vatandaşa yumruk ve tokat attı iddialarına Metin Feyzioğlu olayından sonra, şaşırana yuh çekiyorum.’ dedi.
Editör: TE Bilisim