23 Nisan İseveç'te coşkuyla kutlandı

İsveçli Genç Türkler Derneği ( MUST ) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 5.Türk Kültür Festivalinde Türkiye Sevdalıları kültürlerini sergilediler. 


Türk Çocukları halk oyunu gösterileri ve şarkılarıyla güne renk katarken güzel havayı fırsat İsveçliler'de bu renkli anlara şahit oldular..



Haluk Levent, Aslı Kökçe, Medina, Gökhan Koç gibi isimlerin konserleriyle renklenen alan Türk ve İsveç bayraklarıyla süslendi. Etkinliğin misafirlerinden birisi olan sunucu Kasım Alper Özdemir ise semazenler eşliğinde yorumladığı Mevlana ve Yunus Emre şiirleriyle festivale renk kattı.



Tertip Komitesi Başkanı Bilal Karabudak ise her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu özel etkinliklerde bizleri anavatandan gelerek yalnız bırakmayan sanatçılarımıza, destek olan sponsorlarımıza ve Türkiye Sevdalısı yüreklere teşekkür ediyorum. Bizim amacımız bu bayram gününde hem vatandaşlarımızı hem İsveçliler'i bu ortamda buluşturmak bir nebze de olsa vatan özlemini gidermek ve birlik beraberliğin güçlenmesini sağlamak; dedi.
Editör: TE Bilisim