Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Entitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 16.05'te merkez üssü Fethiye açıkları olan, Akdeniz'de Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Yerin 5.8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem can ve mal kaybına neden olmazken; Fethiye ve çevresinin yanısıra Muğla'nın Marmaris ve Köyceğiz ilçeleriyle Denizli'de de hissedildi. Deprem, Antalya'nın batısındaki bazı yerleşim birimlerinde de hissedildi.


Deprem, Fethiye ve Ölüdeniz Beldesi'nde kısa süreli paniğe neden oldu. Ev ve işyerleriden dışarı çıkan vatandaşlar, bir süre dışarıda bekledi. Fethiye'nin Taşyaka Mahallesi'nde oturdukları birinci kattaki evin penceresinden atlayan 15 yaşındaki Eray Akyüz yaralandı. Bacağı kırılan çocuk hastaneye kaldırıldı.


İlk sarsıntının ardından Fethiye, Ölüdeniz açıklarında saat 16.11’de, 3.3, 16.26 ise 3.0 şiddetinde iki artçı deprem daha meydana geldi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, depremin ardından ekiplerin çalışma başlattığını belirterek, “Depremle ilgili bize ulaşan herhangi bir can veya mal kaybı haberi yok. Ancak ekiplerimiz her ihtimale karşı hazırlıklılar” dedi.

AFAD: DEPREM SONRASINDA BÖLGEDE TSUNAMİ RİSKİ BULUNMAMAKTADIR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 16.05’de Fethiye açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin 10 Haziran 2012 tarihinde Fethiye İlçesi’ne 35 kilometre uzaklıkta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin bir artçısı olarak değerlendirildiğini ve deprem neticesinde bölgede herhangi bir tsunami riskinin de bulunmadığını açıkladı. AFAD’tan yapılan yazılı açıklama şöyle devam etti:

"25 Haziran 2012 tarihinde saat 16.05’de Fethiye açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrası, can ve mal kaybı olmadığı tespit edilmiştir. Bugün meydana gelen deprem, 10 Haziran 2012 tarihinde Fethiye İlçesi’ne 35 kilometre uzaklıkta yaşanan 6 büyüklüğündeki depremin bir artçısı olarak değerlendirilmektedir. Depremin Fethiye açıklarında ve 35 metre derinlikte gerçekleşmesi nedeni ile vatandaşlarımızın endişe etmelerini gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Yaşanan deprem neticesinde bölgede herhangi bir tsunami riski de bulunmamaktadır. AFAD Başkanlığı tarafından bölgedeki deprem aktivitesi 7/24 izlenmektedir."

TSUNAMİ SÖYLENTİSİ PANİK YARATMIŞTI

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Ölüdeniz Beldesi’nde 10 Haziran Pazar günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılara alışmaya çalışan halk, “deniz suyu 50 metre çekildi, tsunami olacak” söylentisiyle paniğe kapılmıştı. Sabaha karşı Fethiye ve Demre’de evlerini boşaltan çok sayıda kişi yüksek rakımlı alanlara ve köylere akın etmişti.


Kandilli Rasathanesi Tsunami İzleme Merkezi ve Hürriyet Dünyası'na konuşan deprem uzmanları, rahatlatan açıklamalar yapmış ve paniğin yersiz, 'tsunami olacak' söylentisinin yanlış olduğunu söylemişlerdi. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim