Taksim Gezi Parkı’na müdahale edilmesiyle çok sayıda vatandaşın zor durumda kaldığını belirten yönetmen Mustafa Altıoklar doktor duyarlılığı göstererek yaralı vatandaşlara ilk müdahalede bulundu. Altıoklar “Bizim revirimiz Harbiye’de Divan Oteli’nin önündeydi orayı darmadağın ettiler. Ardından Nişantaşı’nda bir parkın içine revir kurduk. Orada gazdan etkilenenler, plastik mermi yiyenler, kapsül yaralanmaları yüzünden arka arkaya yaralılar geldi. Kısa bir süre sonra oraya da müdahale oldu. Orada yatan yaralı hastalara bile gaz attılar, olacak iş değil. İnsanlıktan çıkmış vaziyette durum. Alman Hastanesi’ne bile gaz bombası attılar. Su sıktılar. Amerikan Hastanesi’ne atmak ne demek?” dedi.

‘İlk müdahaleyi siz mi yaptınız?’ sorusuna Mustafa Altıoklar; “İlk müdahaleyi yalnızca ben değil, bir sürü doktor ve profösör arkadaş, tıp öğrencisi, il sağlık personeli yaptı. Zor durumda olan vatandaşlara yardıma koştuk biz. Soruşturma açarsalar açsınlar.” dedi.
“O narsist çekilsin bütün Türkiye güzelleşecek, dünya güzelleşecek!”

Gidişatı çok tatsız buluyorum. Tatsız bir Diktatör! Diktatörlüğünü ilan ediyor! Bu olan biten açıkçası bir diktatörlüğün itirafıdır! Bu kadar çok tepkiye rağmen, bu kadar sevilmemesinin ayyuka çıkmış olmasına rağmen, ‘hâlâ beni nasıl sevmezler?’, ‘bunlar terörist’, ‘bunlar marjinal’ diyerek, ne marjinali? Kendisi marjinal kaldı! Kendisi istenmez durumda. Bu yaşananlar çok tatsız.
Ben bir siyasi gelecek çizemiyorum buna. Ne uzmanlık alanım, ne mesleğim böyle bir şeyi çizmeye müsait, ne de yaşadığımız ve gördüğümüz olayların bir tane eşi benzeri var. Şu olaya bakarak böyle olacak diyecek bir durumumuz da yok! O yüzden işkembe-i kübra’dan atan çok insan var ortalıkta. Ben de onlardan bir tanesi olmayayım, ne diyeceğimi bilmiyorum. Ama şunu biliyorum, eninde sonunda Türkiye’yi çok güzel günler bekleyecek. Ve beklemekte. Bir defa güneşli günlere çıkacağız ama o güneşli günlere mümkün olduğu kadar tek bir burun kanamadan çıksak çok iyi olacak. Dediğim gibi tek bir anahtar var, bir narsistin egosunun yıkılması! O narsist çekilirse Türkiye güzelleşecek, dünya güzelleşecek. Şu an Türkiye bütün dünyanın gözünü dikmiş olduğu, yeni bir güneşin doğduğu yer. O narsist çekilsin Türkiye güzelleşecek, dünya güzelleşecek!

Kısa metrajlı Gezi filminde yalın gerçeklik olacak!
Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar twitter sayfasından Gezi Parkı ile ilgili bir film çekeceğini açıkladı ve eyleme katılanların çektiği görüntüleri kendisine göndermesini isteyerek “KISAKES GEZİ OLSUN: kısa metrajlı filmlerinizi künyeleryle birlkte [email protected] bekliyorm.uzun metrajda toplayalım.Yapım masrafları benden” tweetini attı.

Kısa metrajlı filmle ilgili olarak Altıoklar “Herkes fotoğraf çekiyor, aktüel video görüntüleri çekiyor. Onlardan çeken herkesin kısa metrajlı filmler oluşturmasını ve bana göndermesini istedim. Onlardan birkaç tane kısa film çekeceğim. Çıplak gerçeklik olacak. Bir nevi belgesel gibi, onun dramatik olarak kurgulanmış hali. Bunda isterse Nejat İşler de olabilir, Nurgül Yeşilçay da, kim gönderirse değerlendireceğim. Bu bir film değil, yaşananların yalın hali.” dedi.

Çek polisi rahat rahat yaşayalım…
18 gün Taksim Gezi Parkı’nda olay yaşanmadığını belirten Altıoklar; “20 bin kişi varken polisi bırakın bir tane güvenlik görevlisi yoktu, bir tane çapulculuk, bir tane olay, bir tane tecavüz, kriminal olay olmadı. Yankesicilik yok, birinin kız arkadaşına yan gözle bakma yok, 18 gündür bir olay yok, paylaşımcılık var, çek polisi rahat rahat yaşayalım…” dedi.

Mustafa Altıoklar, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Editör: TE Bilisim