99 yaşında hayatını kaybeden Prens Philip törenlerle son yolculuığuna uğurlandı.

Prens Philip için devlet töreni değil kraliyet töreni yapıldı. 1997 yılında Prenses Diana için 2002'de de Ana Kraliçe için yine kraliyet töreni düzenlenmişti.

Kraliçe Elizabeth siyah kıyafet giydi, aynı renk maske taktı.

KATE MIDDLETON KRALİÇE'NİN KOLEKSİYONUNDAN TAKI TAKTI 

Tahtın ikinci sıradaki varisi Prens Wililam, şapele eşi Kate Middleton ile birlikte gitti. Her ikisi de siyah giyinip siyah maske taktı. Middleton, tören için Kraliçe'nin koleksiyonunda yer alan inci ve elmas takıları taktı.

PRENS CHARLES'IN BÜYÜK ACISI 

Windsor Şatosu'na ilk ulaşanlardan biri Prens Charles oldu. Kraliçe 2. Elizabeth ile Prens Philip'in ilk çocuğu olan Prens Charles'ın maske taktığı görüldü. Prens'in tören öncesi hazırlıkları son kez kontrol etti.

TORUNU DA EŞİYLE TÖRENE KATILDI 

Prens Philip ile Kraliçe 2. Elizabeth'in tek kızı olan Prenses Anne'in kızı Zara Tindall ve eşi Mike Tindall da törene katılan yakın aile üyelerinden.

ASKERİ BİRLİKLER DE TÖRENDEYDİ 

Dini tören öncesinde Winsdor Şatosu'nun bahçesinde askeri birliklerin geçişi gerçekleşti. Onlar yerlerini aldıktan sonra Milletler Topluluğu üyesi ülkelerin ordularını temsil eden askeri görevlilerin de geçit yaptı.

CENAZENİN TAŞINDIĞI ARACI KENDİ TASARLAMIŞTI 

Prens Philip'in naaşının taşındığı tabutunun tasarımına kendisi de katkıda bulunmuştu.

ASKERLER ARACA YERLEŞTİRDİ 

Askerlerin omuzlarında getirilen tabut, daha sonra bu yeşil araca yerleştirildi.

73 YILLIK EŞE VEDA 

Kraliçe 2. Elizabeth 73 yıllık eşi Prens Philip'e veda ettiği törene maskeli olarak katıldı.

YAS GİYSİLERİ 

Kraliçe daha sonra aracından indi. Kraliçe de tüm ailesi gibi yas giysileri içindeydi. Törende üniforma krizini önlemek isteyen Kraliçe 2. Elizabeth, tüm aile üyelerinin yas giysileri içinde olmasını talep etmişti.

AİLE ÜYELERİ CENAZE ARACININ ARDINDAN YÜRÜDÜ 

Cenaze aracının ardındaki kortejde Prens Philip'in çocukları, Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew, Prens Edward ile torunları Prens Wililam, Peter Phillips, Prens Harry yer aldı.

EN BÜYÜK TORUN 

Araları kötü olan Prens William ile Prens Harry'nin arasında Prenses Anne'in oğlu Peter Phillips yer aldı. Peter Phillips, aynı zamanda Prens Philip'in en büyük torunu.

KISACIK BİR AN 

Prens William ile Prens Harry çok kısa bir an yan yana geldi. Tören çıkışı William'ın eşi Kate ile birlikte yürüyen kardeşin aralarında sohbet ettiği görüldü.

ESERLERİ KENDİ SEÇTİ 

Prens Philip'in cenaze töreninde askeri bandonun seslendirdiği parçaları kendisi seçmişti. Seslendirilen eserler arasında Johann Sebastian Bach, Sir William Harris, Percy Whitlock, Louis Vierne, Ralph Vaughan Williams'ın eserleri yer aldı.

BABAYA VEDA 

Prens Philip ile Kraliçe 2. Elizabeth'in en büyük çocuğu Prens Charles. kortejin ön sırasında yürüdü.

NAAŞIN ARDINDAN YÜRÜDÜLER 

Prens Philip'in ailesi, onun naaşını taşıyan aracın ardından yürüyerek St. George's Şapeli'ne ulaştı.

73 YILLIK EŞİ ARTIK YOK 

St. George's Şapeli'ndeki törende sosyal mesafe kuralları uygulandı. Aile üyeleri birbirleriyle aralıklı oturdu. Kralçe 2. Elizabeth, tüm ailenin toplandığı diğer etkinliklerde eşi Prens Philip ile birlikte oturduğu kendine ait bölümde bu kez yalnızdı.

KATE MIDDLETON 

Prens Wililam, cenaze kortejine katılacağı için eşi Kate Middleton, St. George's Şapeli'ne bir araçla götürüldü.

CAMILLA PARKER BOWLES 

Prens Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles da katılan herkes gibi maskeliydi.

Kaynaklar: BBC, Hürriyet

Editör: TE Bilisim