Ünlü isimler, Soma’daki facianın yasına ortak oldu.

Ajda Pekkan, Gülben Ergen’in de aralarında bulunduğu sanatçılar konser tarihlerini ertelediğini duyurdu. Üniversiteler bahar şenliklerini, belediyeler de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapacakları etkinlikleri iptal etti. Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım, “Kara Gün! Söylenecek söz yok.” yazdı. Ünlü oyuncu Berna Laçin, “Allah’ım Soma’daki canlara yardım et.” derken, sevilen oyuncu Özge Borak, “Ne denir ki? Herkes perişan. Ne olur sağ salim çıksınlar, ne olur!” cümlesiyle duygularını dile getirdi. Yıllar önce maden ocağına girdiğini dile getiren sevilen oyuncu Sermiyan Midyat, “Çok zor. Çok acı. Tüm dualar Soma için! Yer altında kaybolan ömürler, Yeryüzünde mahvolan yürekler. Soma madeninden çıkarılan işçinin, sedyeye alınırken; “Çizmelerimi çıkarayım mı?” diye sorması; Gözyaşından çok ama çok daha fazlasına sebep.” yorumunu yaptı.

Türk sanat müziğinin başarılı sanatçısı Onur Akay, “1 Mayıs'ta işçiler Taksim'e çıkmasın diye aldığınız o önlemleri, maden işçileri ölmesin diye alamadınız.” derken, ünlü şarkıcı Ferhat Göçer ise, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Sanatçıların konserleri iptal

Ajda Pekkan başta olmak üzere pek çok sanatçı sahne programlarını iptal etti. Güzellik yarışmasında sahneye çıkacak Pekkan, yaşanılan olaylar nedeniyle sahneye çıkmama kararı aldı. Pekkan’ın bu isteğini olumlu bulan yetkililer, yarışmayı ise ileri bir tarihe erteledi. Tarkan, 19 Mayıs’ta İTÜ’de vereceği konseri yaşanılan maden faciası nedeniyle iptal ettiğini duyurdu. Sıla, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi konserini, Gülben Ergen, cuma Antalya’da cumartesi de Kıbrıs’ta vereceği konserleri iptal etti. Kerem Görsev, Sümer Ezgü, Can Bonomo, Onur Akay, Kent Orkestrası ve Türkan Şoray programlarını iptal eden ünlü isimler arasında.

RTÜK’ten Soma uyarısı: Kederli insanların hissiyatlarına saygı gösterin

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, Soma’da meydana gelen maden faciasını ekrana taşıyan yayıncı kuruluşları uyardı. Dursun, radyo ve televizyon kuruluşlarının kederli insanların hissiyatlarına saygı göstermelerinin önemine dikkat çekti. RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği üzere Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülke genelinde üç günlük ulusal yas ilan edilmiştir. Tüm vatandaşlarımızı derinden etkileyen, nefeslerimizi tutup dikkatlerimizi bir tek noktaya ve oradan gelecek haberlere topladığımız bu acılı günlerde, kederli insanların hissiyatlarına saygı gösterilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan, tüm radyo ve televizyon kuruluşlarının özellikle bölgeden haber aktarırken insanların üzüntüleri konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri, ayrıca yayın akışlarında gerekli düzenlemeleri yapmaları önem taşımaktadır.” Dursun, mesajında kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.
Editör: TE Bilisim