Yapımcılığını Bilal Özbilge’nin, moderatörlüğünü Ece Erken’in yorumculuğunu Bircan Bali’nin üstlendiği “Söylemezsem Olmaz” gündem belirliyor.
İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremin ardından “Büyük deprem olacak mı?” soruları sosyal medyada dolaşmaya başladı.
Tüm merak edilenleri Deprem Uzmanı Şener Üşümezsoy Söylemezsem Olmaz canlı yayınında anlattı.
“Kumburgaz çukurunda risk var” diyen Üşümezsoy şunları kaydetti.
“7.5 şiddetinde faya yakın olan yerlerde bekleniyor. Deprem etkisi riskinin en çok yaşanacağı yerler Silivri, Beylikdüzü, Çekmece”

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8'lik deprem hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da Silivri açıklarında dün gerçekleşen 5.8'lik depremin sonrasında bugün için de  5 civarında artçıların meydana geleceğini vatandaşların gündemine aktardı. Şener Üşümezsoy, Silivri kesimlerinde dün gerçekleşen depremden daha şiddetli bir sarsıntının olmayacağı yönünde konuşurken vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini giderdi.

PROF. DR. ŞENER ÜŞÜMEZSOY'UN DEPREM AÇIKLAMASI

'Silivri çukurunda daha büyük bir deprem olmaz. Kumburgaz'a doğru giderse 6.5'lara doğru gidebilen bir deprem yapabilir. Silivri çukurunda bu tip depremler olur. 1912'de kırılmış olduğu için, başlangıçta bunlardan korkuyordum. Burada bu fayın kırılmış olduğu için Tekirdağ kesiminde sorun yok. Yalova Çınarcık'tan gelen fayda büyük bir deprem yok. En riskli fay Kumburgaz çukurunda, şu an o riski görmüyoruz. Bu depremin Artçıları 5'ler civarında olur. Silivri çukurundaki fayların büyüklükleri 6'yı geçecek depremler yapmaz. Ama tekrar söylüyorum Kumburgaz çukurundaki fay kırılırsa 6.5 şiddetinde deprem yapabilir.'

Editör: TE Bilisim