Suriye hükümeti, ülkede ateşkes sağlanması için kendisine verilen sürenin dolmasına 12 saat kala önemli bir açıklama yaptı.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre, Savunma Bakanlığı, ordunun yarın sabahtan itibaren askeri operasyonları durduracağını duyurdu. Haberde buna karşın Suriye ordusunun herhangi bir saldırıya karşı alarm halinde olacağı ifade edildi.

Suriye hükümetinin kabul ettiği Annan planı, Perşembe yerel saatle 06.00'da ülkede ateşkes sağlanmasını öngörüyor.

Annan: "Suriye yarın sabah 6'da tüm askeri faaliyetini durduracağı konusunda beni bilgilendirdi"

BM'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan, Suriye'nin yarın sabah 6'da tüm askeri faaliyetini durduracağı konusunda kendisini bilgilendirdiğini söyledi.

Annan, BM'ye yaptığı açıklamada, Şam yönetiminin yarın sabah tüm askeri operasyonlarına son vereceği konusunda kendisini bilgilendirdiğini ifade etti.

(Bugün)

SIĞINMACILAR SÜRENİN DOLMASINI BEKLİYOR

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İslahiye ilçesindeki çadırkente yerleştirilen Suriyeliler, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın, Beşşar Esed'e tanıdığı sürenin dolmasını sessizlik içinde bekliyor.

İslahiye'de Kızılay'ın kurduğu çadırlarda kalan 6 bin 116 Suriyeli, Annan'ın Suriye yönetimine ve Beşşar Esed'e verdiği sürenin dolmasına sayılı saatler kala bekleyişlerini sürdürüyor.

Bazı Suriyeliler, Annan'ın girişimlerinin sonuç vermeyeceğini ve Esed'in BM'yi dinlemeyeceğini öne sürerken, ''Annan'ın girişimlerinden çok ümitliyim. Önce Allah'a sonra BM'ye ve Türkiye'ye güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne, hükümetine, askerlerine ve Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz'' diye konuştular. (Bugün)
Editör: TE Bilisim