Gezi Parkı eylemine Tarık Akan ve Suzan Aksoy da katıldı. Aksoy, Başbakan’ın eylemciler için kullandığı ‘çapulcu’ sözü için “Hepimiz çapulcuyuz” dedi.

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılacak olmasına karşı başlatılan ve tüm yurda yayılan eyleme sanatçılardan destek yağıyor. Düzenlenen protestolara oyuncular Suzan Aksoy ve Tarık Akan da katıldı. Eylemcilere “Hepiniz yol arkadaşlarımdınız, şimdi hepiniz yoldaşlarımsınız” diye seslenen Suzan Aksoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı açıklamaları hakkında konuştu: “Burada çok güzel şeyler oldu. Gaz yedik, dayak yedik ama yılmadık. Hiç tanımadığımız insanlara yardımcı olduk. Ama Başbakan bize ‘Vandal bunlar’ diyor. Bir başbakan kendisine oy vereni vandallıkla suçluyor. Vandallık demek, bir düzeni yok yere yıkmak, anarşi çıkarmak demektir. Biz burada neyin karmaşasını çıkardık? Gençlere, gazetecilere, sanatçılara ‘çapulcu’ diyor. Evet, hepimiz çapulcuyuz!”

TV’DE İZLERKEN GÖZLERİM DOLDU!

Tarık Akan da “Bir hafta önce Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret ederken aklımdan şunu geçiriyordum; ülkem senin zamanındakinden daha kötü günler yaşıyor. Otelime geldim, televizyonu açtım, izlediklerim karşısında gözlerim doldu. Yeni bir güneş doğuyor ülkemde. Sağ olsun bu gençliğe. Yeni bir soluk oldunuz, umut oldunuz” dedi.
Editör: TE Bilisim