Tekirdağ'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi açıkları olarak kaydedildi.

Saat 23:54'te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin derinliği ise 14.9 kilometre olarak ölçüldü.

İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybına neden olmayan sarsıntı, halk arasında paniğe neden oldu.

Başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedilen deprem sonrası, en büyüğü 3.2 olan 4 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

'ENDİŞEYE GEREK YOK'
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, sarsıntıyla ilgili NTV'ye değerlendirmede bulundu.

Depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın olağan hareketlerinden biri olduğunu aktaran Kalafat,endişe edilecek bir durum olmadığını ifade etti.

Kalafat, "Orta şiddetli bir deprem. Burası Marmara Denizi'nin en aktif bölgelerinden birisi. Depremin kendi içinde artçıları olmaya başladı. Bu deprem bölgede meydana gelen olağan etkinliklerden birisi. Deprem, herhangi bir hasara ya da can kaybına neden olabilcek bir deprem değil, deniz içinde olması nedeniyle bu konuda endişe edilmesine gerek yok" diye konuştu.

Depremin, Marmara Denizi'nin yüzeyine yakın bir bölgede meydana geldiği için denize kıyısı olan illerde hissedildiğini anlatan Kalafat, artçı sarsıntıların da en fazla 4 büyüklüğünde olacağını söyledi.  (ntvmsnbc)

Editör: TE Bilisim