Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tersanede meydana gelen patlama sonucu 2 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Tuzla Tersaneler Caddesi'nde faaliyet gösteren Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği A.Ş'de inşa halindeki bir gemide gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayda yaralananlar hastaneye kaldırılırken, 2 işçinin hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Patlama kaynak sırasında meydana gelmiş

Tuzla tersaneler bölgesindeki Ada Tersanesi'nde meydana gelen patlamanın işçilerin kaynak yaptığı sırada meydana geldiği öğrenildi. İki işçinin hayatını kaybettiği patlamada hastaneye kaldırılan yaralılardan birinde ikinci derece yanık meydana geldiği belirtildi.

Norveç için yapıldığı öğrenilen bir araştırma gemisinde meydana gelen patlamada; Ali Sağdıç (47) ve Recep Özdal (49) isimli işçiler hayatını kaybetti. Patlamada; Ali Kaya, Beytullah Ateş, Fikret Yılmaztürk, Hüsamettin Dönergöz, Sermet Doğan, Özkan Çoban da yaralandı. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ali Kaya'nın vücudunda ikinci derece yanık meydana geldiği belirtildi. Yaralıların tedavisi sürüyor.

Bu arada patlamanın, işçilerin kaynak yaptığı sırada meydana geldiği öğrenildi.

Tersane önünde arbede yaşandı

Tuzla'da, 2 işçinin hayatını kaybettiği Ada Tersanesi önünde arbede yaşandı. Tersane önünde açıklama yapan Limter İş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı ile tersane çalışanları arasında kavga çıktı.

DİSK'e bağlı Limter İş Sendikası Başkanı Kanber Saygılı, 2 işçinin hayatını kaybettiği, 6 işçinin de yaralandığı Ada Tersanesi önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tuzla tersaneler bölgesinde insan hayatının öneminin olmadığını söyleyen Saygılı, bugünkü patlamada da gerekli önlemlerin alınmadığını ifade etti. Patlamanın kaynak yapıldığı sırada meydana geldiğini belirten Saygılı, tersane sahipleri ve hükümeti gerekli önlemleri almamakla suçladı.

Bu sırada, bazı tersane çalışanları ile Saygılı ve sendikacılar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında yere düşen Saygılı, tersane çalışanları tarafından darp edildi. Kavga, güvenlik görevlileri ve diğer işçilerin araya girmesiyle yatıştırıldı. (Zaman)
Editör: TE Bilisim