Yaşamlarının en büyük zenginliğini, güvenle tuttukları en güçlü eli kaybeden Somalı çocuklar için Babalar Günü en acı güne döndü. Siyaset, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri ise maden faciasında babalarını kaybeden çocukları unutmadı.
İşte o tweetler:
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Bütün babaların Babalar Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Çocukların kahraman babalarından ayrılmadığı, Soma facialarının yaşanmadığı nice Babalar Günü kutlamak dileğiyle.
Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar: Soma'da babasız kalan çocukların yürekleri acı dolu, çaresiz. Sağ kurtulan babalarsa beş parasız! 'Babalar Günü'nü nasıl kutlarsınız?
Gazeteci ve Yazar Can Dündar: Kedersiz bir dünya hasretinin cansuyudur gözyaşı. Acıyı söndürmekle kalmaz ruhu da yıkar. Bilinsin ki babalar da ağlar.
Şarkıcı Gülben Ergen: #SöyleyinBabama o benim o kadar kahramanim ki, onu ararken, onun hasreti dinsin diye, üç baba adayı yetiştirmek lûtfuna layık oldum ben...
Şarkıcı Ebru Gündeş: Babalar gününüz kutlu olsun.
Sanatçı ve Yazar Onur Akay: Soma ve Babalar Günü. Kimi 'canım babacığım' diye başlayan bir mektup hazırladı, kimi evinde sessizce ağlayacak. Atatürk Cumhuriyeti’nin önemini çocuğuna öğreten tüm babaların ve canım babamın bu günü kutlu olsun.
Sunucu Metin Uca: Çocuklarının geleceği için karanlık iş cinayetine kurban giden 301 babanın 432 çocuğunun babalar gününü dert edenlerin günü kutlu olsun.
Televizyoncu Mesut Yar: Sabah, öz evladım olmayan iki aslan parçasının mesajıyla uyandım. Evladın berisi, ötesi olmuyor. Alayımızın babalar günü kutlu olsun.
Şarkıcı Ayşegül Aldinç: Ben babamı 12 yıl önce kaybettim. O hayattayken Babalar Günü kutluydu. Babanız hayatta ise sevdiğinizi hissettirin. Babalar Günü'nüz kutlu olsun.
Editör: TE Bilisim