Her yıl farklı bir dalda, “Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü” adıyla verilen ve bu yıl tiyatroya ayrılan ödülü, henüz sahnelenmeye başlamayan “Adalet, Sizsiniz”oyunuyla Ümit Denizer layık görüldü. Denizer ödülünü, 18 Kasım 2012, Pazar günü TÜYAP Karadeniz Salonu’nda düzenlenen törenle alırken; oyunun provalarını sürdüren Rutkay Aziz ve Taner Barlas da, katılımcılar için oyundan kısa bir bölümün okumasını gerçekleştirdiler.
23 Kasım 2012, Cuma akşamı saat 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleşecek prömiyeri ile perdelerini açmaya hazırlanan “Adalet, Sizsiniz”; Muhsin Ertuğrul hocalarının, yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek, kendilerine “Perdeci Oyuncuları” adını yakıştıran oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın ilk oyunu… AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun tek perdelik yeni oyunu “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla tiyatroya aktarıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlere ulaşıyor.
Yıllar sonra, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” adını tercih eden grup üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.
23 Kasım 2012, Cuma akşamı saat 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak olan “Adalet, Sizsiniz”; Kasım ve Aralık ayı boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde tiyatro severlerle buluşacak. “Adalet, Sizsiniz” oyunlarına ait biletler, Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.



Grup indirimleri için: AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu
Tel:0 212 2536711-12
Editör: TE Bilisim