Ahmet Çevik Tiyatrosu’nun 2017-2018 sezonunda sahneleyeceği 'Şaka Gibi' adlı müzikli kabarede Pelin Körmükçü krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Levent Kırca’nın öğrencisi başarılı tiyatrocu Ahmet Çevik, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’a şaşırtan açıklamalar yaptı. Meslektaşı Pelin Körmükçü hakkında Akay’a açıklamalar yapan Çevik, Körmükçü’nün oyunu ve arkadaşlarını yarıda bırakıp, oyuna gelmediğini iddia etti.

Gala gecesinde 750 kişilik bir seyirci karşısına çıkan ve başrollerini Yılmaz Morgül, Pelin Körmükçü, Özgür Özgülgün, Yelda Alp ve Ahmet Çevik'in paylaştığı oyun, başlangıçtan finale kadar düşmeyen performansıyla kahkahaların havada uçuşmasını sağlamıştı. Ancak oyunun perde arkasında Pelin Körmükçü krizi yaşandığı ortaya çıktı.

İşte Ahmet Çevik’in Onur Akay’a yaptığı açıklama:

“Oyunumuz gala gecesinde 750 kişilik bir seyirci karşısına çıktı ve çok beğenildi. Ancak oyuncularımızdan Pelin Körmükçü, galaya gelen birkaç arkadaşının oturacak yer bulamayıp geri dönmesi üzerine, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi çalışanlarına bağırıp çağırmış. Olaydan sonra bana mesaj atarak oyunu bıraktığını söyledi.

“TÜRK TİYATROSUNDA OLMAYACAK BİR OLAY”

Körmükçü’nün kendi kendini ele verdiğini söyleyen Çevik, “Bir gün sonra oyunumuz var bunu nasıl yaparsın dedim ama oynamayacağım diye diretti. Oyunu ve arkadaşlarını yarıda bırakan Pelin Körmükçü, Türk tiyatrosunda olamayacak bir olaya imza attı. Onun bu tutumunun basına yansımaması için sustum ama maalesef kendisi sessiz kalmadı ve basına Şaka Gibi oyunumuz hakkında, “Başlamadan bitti maalesef, kısmet yeni tiyatro oyunlarına.”şeklinde bir açıklama yaparak kendi kendini ele verdi.” dedi.

“ŞEBNEM SCHAEFER’LA ANLAŞTIM”

Ahmet Çevik şöyle devam etti:

“Onu Türk tiyatrosuna ve hocalarımıza şikâyet ediyorum. 25 yıldır oyunculuk yapıyorum ve hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. Tiyatro ahlakı ve adabı bunu gerektirmez. Biz ustalarımızdan böyle görmedik.

Oyunu, Pelin Körmükçü’nün ailesi en önden seyretti. Benim annemin kulakları ağır işitiyor, 77 yaşında ve en arkadan seyretti. Yılmaz Morgül’ün ailesi bile en arkadan seyretti. Bunlar oyunu bıraktırmayı gerektirmez. Şaka Gibi oyunumuz tüm hızıyla devam ediyor ve onun yerine Şebnem Schaefer’la anlaştık.”

Editör: TE Bilisim