TERZİ’NİN GALASI YAPILDI

Çağdaş absürt tiyatronun dünyadaki önemli isimlerinden biri olan Slawomir Mrozek'in 1964 yılında, İtalya'da sürgündeyken kaleme aldığı
Terzi’de rol kişileri süreçleri olan karakterler değil, evrensel semboller olarak ele alınır. Mrozek oyunda, politik, sosyal ve kültürel dönüşümlere burlesk (alaycı) bir üslupla yaklaşır. Belirsiz bir zamanda ve belirsiz bir coğrafyada yaşanan "Barbar" istilası, ülkede yapısal bir dönüşüme neden olabilecek midir, yoksa barbarlar, "Terzi"nin giydirerek belirlediği erkin yeni temsilcilerine mi dönüşecektir? Bu sorulara yanıt arayan tiyatral bir fabl olarak karşımıza çıkan oyunda "Kral hiçbir zaman çıplak olamaz!"... Eğer olursa, artık kral değildir... Yönetmenliğini Ragıp Yavuz’un yaptığı oyunda Ahmet Saraçoğlu, Ergun Üğlü, Gülce Çakır, Emre Karaoğlu, Çimen Turunç Baturalp, Can Başak, Emrah Derviş Soylu, Can Tarakçı rol alıyor.
Çevirisi Neşe Taluy Yüce, sahne tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımı Ayşen Aktengiz, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu, efekt tasarımı Ersin Aşar hareket düzeni ise Yasemin Gezgin’e ait olan oyunun galası; Haldun Dormen, Suna – Erol Keskin, Hayati Asılyazıcı, Kadir İnanır, Ali Poyrazoğlu, Julide Kural, Gönül Ülkü Özcan, Abdullah Şahin, İzzet Günay, Tuncer Cücenoğlu, Üstün Akmen gibi pek çok isminkatılımı ile gerçekleştirildi.

Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde ki oyunu Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Ali Poyrazoğlu, İzzet Günay, Kadir İnanır gibi ünlü isimler izledi.

Ahmet Saraçoğlu, 'Terzi'yi canlandırdığı oyun ile büyük beğeni topladı.

Oyuncular finalde toplu halde sahneye çıkarak seyircileri selamladılar.

Finalde Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu oyuncularla birlikte halkı selemladı.
Editör: TE Bilisim