Usta tiyatrocu Ali Poyrazoğlu’nun konuk şef olarak sahneye çıktığı “Özel Konser”in başlangıcını Onursal Şefi Gürer Aykal yönetimindeki BİFO ve projenin önceki bursiyerlerinden kemancı Nihat Ağdaç yaptı. Ardından konuk şef Ali Poyrazoğlu sahneye çıkarak opera dünyasının en ünlü yapıtlarından biri olan Carmen’den seçtiği bölümleri yönetti. Salonu dolduran yaklaşık 1.800 izleyicin, müzikli dakikaların yanı sıra Poyrazoğlu’nun yaptığı muhteşem gösteri ile keyifli bir gece yaşadılar.  Konserin başında birkaç kostüm değiştiren, en sonunda da tüylerle bezeli silindir şapkası ve sıra dışı yeşil frağıyla sahneye çıkan Poyrazoğlu, konserin son bölümünü Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi’nin kendisine hediye ettiği gümüş baget ile yönetti. Esprileri ve anlattığı hikayelerle izleyiciler kadar orkestra üyeleri ve solistleri de coşturan usta tiyatrocu, konserin bitiminde dakikalarca ayakta alkışlandı.
 
Büyük ilgi gören konserden elde edilen 172 bin TL gelir Borusan Müzik Bursu fonuna aktarılarak, 6 genç müzisyene daha yurtdışında eğitim olanağı sağlandı. Bu konserle birlikte “Özel Konser” serisinden elde edilen gelirle 2006 yılından bu yana klasik müzik alanında başarılı 19 genç yeteneğe yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapma olanağı sunulmuş oldu.
 
“Özel Konser”lerle 6 yılda 19 gence burs olanağı sağlandı
 
Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Ahmet Kocabıyık, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın bağış yaparak konuk şef görevini üstlendiği “Özel Konser” projesi, 2010 yılında Cem Yılmaz ile birlikte farklı bir boyuta taşındı. Borusan Kültür Sanat’ın bu tarihe kadar kapalı bir etkinlik olarak düzenlediği konserin biletlerinin satışa çıkarılmasıyla bu misyona sanatseverlerin de katkıda bulunması sağlandı ve daha fazla sayıda genç müzisyene burs verildi.
 
Bugüne kadar 19 yetenekli genç müzisyenin yurtdışında eğitim almasını sağlayan Borusan Müzik Bursu için başvurular her yıl Mayıs ayında yapılıyor. Bu yıl da seçici kurul tarafından başvuruların değerlendirilmesinin ardından Ali Poyrazoğlu yönetiminde gerçekleşen “Özel Konser”den elde edilen gelirle burs almaya hak kazanan yetenekli genç müzisyenler belirlenecek. 

UNICEF İyi Niyet Elçisi sanatçı Ali Poyrazoğlu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasına şeflik yaptı. Poyrazoğlu konser sonrası uzun süre ayakta alkışlandı.
Editör: TE Bilisim