Gırtlak kanseri nedeniyle 36 yaşında hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Engin Nurşani, Sarıgazi Cemevi'nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Engin Nurşani, dün gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanatçı için bugün Sancaktepe Sarıgazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde taziyeleri eşi Dilek Nurşani, annesi Angelika Ayhan, babası Aşık Ali Nurşani kabul etti.

Engin Nurşani'nin cenaze törenine Erdal Erzincan, Latif Doğan gibi çok sayıda halk müziği sanatçısı da katıldı.

Törende koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında cemevi görevlileri tarafından sosyal mesafe uyarılarında bulunuldu. Cenzeye gelen vatandaşların maske kurallarına uydukları görüldü.

"9 OCAK DOĞUM GÜNÜYDÜ" 

Türk Halk Müziği sanatçısı Latif Doğan, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Sanat camiasının başı sağ olsun. Bu mesleğe ilk başladığımızda İstanbul'da beraber yola çıktık. Aynı zamanda Unkapanı'nda beraber durduk. O günden bu güne kadar olan dostluğumuz var. Çok erken kaybettik. Allah ailesine sevenlerine sabırlar versin" dedi.

Engin Nurşani'nin yapımcısı Cafer Özdemir, "Engin bana göre çağımızın ozanıydı. Yeni neslin yetiştirdiği en değerli sanatçımızdı. Yapımcı bağımdan önce kardeş bağım vardı" ifadelerini kullandı.

Engin Nurşani'nin cenaze törenine Belçika'dan gelen Besim Özşahin, "Kirvesiyim, Belçika'dan geliyorum. Çocukluktan beri beraberiz. 9 Ocak doğum günüydü. Bu sene yanında olamayacağız. Ama her zaman yüreğimizde" şeklinde konuştu.

Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan, "Bu kültürün güzel taşıyıcılarından birisiydi. Güzel sesi hep yankılanacak" dedi. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim