İsmail YK'dan 'Aşkına Memnu'

İsmail Yk, 70'li yıllardan itibaren birçok döneme damgasını vuran ‘Aşk-ı Memnu‘ romanından diziye uyarlanan filmlerden esinlenerek yazdığı şarkıyı kendi tarzında yaparak yine bir ilke imza attı. Yapımcılığını H.Savaş Aksoylu ve Fatih Aksoylu’nun üstlendiği şarkı tüm dijital platformlardan yayımlandı. 'Aşkına Memnu’ şarkısı kısa süre de müzik severler tarafından büyük ilgi görürken klip ise youtube trendlerde ki yerini aldı.

Aşkı Memnu Dizisi Şarkı Oldu... 'Aşkına Memnu' bakalım İsmail YK'ya büyük şans getirecek mi... Peki 70'lerin Aşk-ı Memnu'su ile günümüz Aşk-ı Memnu'su arasında ki farklar neler? Sizler için araştırdık.

Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, 'Aşk-ı Memnu' da canlandırdığı Behlül rolüyle 2008 yılında şöhretinin zirvesine ulaştı.

AŞK- MEMNU HER DÖNEM ŞÖHRETİN KAPILARINI AÇTI

Peki 70'lerin Aşk-ı Memnu'su ile günümüz Aşk-ı Memnu'su arasında ki farklar neler...

Halid Ziya Uşaklıgil'in romanından TRT'ye uyarlanan dizi 70'li yıllarda Bihter rolüyle Müjde Ar'a şöhretin kapılarını açmıştı. Behlül rolünü Salih Güney'in canlandırdığı 1975 yapımı dizide ayrıca Itır Esen, Güngör Bayrak, Diler Saraç, Ersin Pertan, İhsan Küçüktepe, Murat Erton, Suna Keskin, Çolpan İlhan ve Neriman Köksal gibi efsane isimler rol aldı. 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Aşk-ı Memnu da ise Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Hazal Kaya, Zerrin Tekindor, Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre başrolleri paylaştı. 

Bihter rolünü 1975 yılında Müjde Ar'a şöhretin kapılarını açtı. 2008 yılında  Bihter'i Beren Saat canlandırdı. Güzel oyuncu bu dizi ile en popüler dönemini yakaladı.

Her ne kadar babasının kızı olduğunu iddia etse de tam olarak annesinin kızı olan Bihter Yöreoğlu. Gözlerinin önünde birbirlerini seven Nihal ve Behlül’e dayanamayıp canına kıymış melankolik aşık. Adnan’a yaptığı yamuğu hiç birimiz unutmasak da, bir çoğumuzun dizideki en sevdiği karakterdi. 1975 yılında çekimleri gerçekleştirilen Aşk-ı Memnu’da Bihter Yöreoğlu karakteri Müjde Ar’a şöhretin kapılarını açtı. Usta oyuncu bu diziden sonra sinema filmleriyle kalıpları kırdı.

1975 yılında Behlül rolünü Salih Güney canlandırırken 2008 yılında Kıvanç Tatlıtuğ canlandırdı.

Günümüz Aşk-ı Memnu’sunda aşkı ilk defa yengesinde tatmış olan, Nihal dahil tüm genç kızların hayallerini süsleyen yağız delikanlı. Eski Aşk-ı Memnu’da ise ultra çapkın, uçan kuşa bile yazan ve kırmadığı ceviz kalmayan bir Behlül Haznedar görüyoruz. Bize bu iki karakter biraz farklı yansıtılmış geldi. Döneminde Behlül karakterini ise Salih Güney canlandırmış.

Nihal karakterini 70'lerde Itır Esen canlandırırken, 2008 yılında Hazal Kaya canlandırdı.

Triplerin sultanı. Dizinin her bölümünde istisnasız en az bir kere trip atıp, isteklerini bayılarak dile getiren babasının ‘taklım’sı Nihal Ziyagil’i. 1975 versiyonunda da Nihal karakterini Itır Esen aynen bu çizgide canlandırmış.

Efsaneler efsanesi Firdevs Yöreoğlu. Fitne ve fesatta özel yetenekleri olan bir karakter. Nebahat Çehre'nin olağan üstü oyunculuğuyla da kendini bize bir şekilde sevdirmişti.Eski Aşk-ı Memnu'da da bu karakteri Neriman Köksal canlandırmış ve Firdevs Yöreoğlu asaletini sonuna kadar hissettirmiş.

Evde dönen en büyük entrikayı gören Beşir içine ata ata en sonunda yataklara düşmüştü. Bu eski Aşk-ı Memnu'da da aynen böyle gerçekleşmiş. Kitabı okuyanlar bilirler, Beşir Habeş asıllı siyahi bir hizmetlidir. 1975'te Beşir rolünü canlandıran kişi iste Afrika kökenli İhsan Küçüktepe'dir.

Evin bir diğer hiçbir şeyden haberi olmayan karakteri. Her defasında odalara dehşet dolu surat ifadesiyle giren, “işte şimdi yakaladı” dediğimiz ama son ana kadar gerçeği göremeyen saflık ve paranın simgesi Adnan Bey. 1975 yılında iste karakteri Şükran Güngör canlandırmış.

Fransız asıllı Matmazel, İnci Ziyagil'den sonra evin bir diğer annesi. Fakat Bihter'in gelişiyle hayalleri suya düşmüş bir karakter. Tabii Matmazel anneleri tarafından ona emanet edilen çocuklara, her bakımdan yetersiz gördüğü bir kadının annelik etmesine 1975'te de şiddetle karşıymış. Matmazel karakterini Çolpan İlhan canlandırmış. Günümüzde Zerrin Tekindor rolün üstesinden başarıyla geldi.

Peyker Yöreoğlu karakterinde 1975 yılında Suna Keskin canlandırmıştı.

Babasının kızı mı annesinin kızı mı karar veremiyorum ama kesinlikle yaşayan en iyi Yöreoğlu kendisi. Eski Aşk-ı Memnu'da Peyker'i Suna Keskin canlandırmıştı.

Dizinin sempatik ve masum karakteri, Nihat Önal. 1975'te de fazlasıyla masum. Ah Nihat ah, başına ne geldiyse saflıktan geldi... Karakteri eski versiyonunda Ersin Pertan canlandırmıştı.

Evin afacan ve bir o kadar hiçbir şeyden haberi olmayan karakteri. Yerli yersiz sorduğu sorular ve söylediği sözlerle evin neşe kaynağı olmuş kişi. Hepimiz de severiz Bülent'i herhalde. Bu karakteri eski Aşk-ı Memnu'da Murat Erton canlandırmış.

Aşk-ı Memnu'nun Bihter'i rolünde Müjde Ar ve Beren Saat.

Editör: TE Bilisim