‘Karadayı dizisinin başarısını neye borçlusunuz?’ sorusuna Atsız Karaduman; “Karadayı gerçekten iyi kollektif bir iş. Yapımcısından senaristine, ışıkçısından oyuncusuna elde ettiğimiz büyük bir uyum sonucu başarı geldi. Öyle kolay kolay bu başarılar olmuyor. Başarının oluşması için söylediğim bu unsurların olması çok önemli. Biz sette aile gibi olduk. Uyum olduktan sonra başarı geliyor. Dizide öğrenmeye çok meraklı bir oyuncu kitlesi var. Sanıyorum her bölümde oyuncular karşılıklı bir şeyler öğreniyorlar.  Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve ben dahil tüm oyuncuların artan bir başarı grafiği var. Bu da dizinin reytinglerine olumlu yansıyor.” dedi.
‘DALYAN RIZA’ SEVİLEN BİR KARAKTER!

Dalyan Rıza karakteriyle ilgili olarak Karaduman; “Türkiye de şu anda içinde yaşadığımız toplumda, maalesef adalet ve hukuk duygusu çok yara almış durumda.  Bunun için herkesin kendi adaletini kendi sağlamakla ilgili bir derdi var.  Burada da kendi adaletini ortaya koymak için çabalayan, yardımsever bir karakter olduğu için sevilen bir karakter oldum.” dedi.

“HERŞEYİMİ DEVLET TİYATROLARINA BORÇLUYUM!”

Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Atsız Karaduman, son dönem yeni jenerasyon oyuncuların dizilerin haricinde tiyatro oyunlarında da rol aldıklarının hatırlatılıp, ‘nasıl buluyor sunuz?’ diye sorulması üzerine; “Çok doğru ve başarılı buluyorum…  Ben herşeyimi Devlet Tiyatroları’na borçluyum! Tiyatro bizim herşeyimiz, ona daha borcumuzu ödemiş değiliz. Hele şu son dönemlerde ödenekli tiyatrolarla ilgili kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız için, bunun mutlaka kamu oyu ile paylaşılmasının ve ödenekli tiyatroların ayakta kalmasını sağlamak zorundayız!  Yoksa Türkiye de tiyatro hayatı biter. Türkiye sadece İstanbul’dan ibaret değil. Bugün Anadolu da Devlet Tiyatroları 25 ilde haftanın belli günlerinde perdelerini açıyor. Bu benim için çok önemli bir konu. Bugün bilet fiyatlarımız  4  ile 12 TL arasında değişiyor. 25 – 30, 40 TL verip hatta Büyük AVM’lerin özel tiyatrolarda 100 TL’yi verip oyun seyredenler olabilir ama  Devlet Tiyatroları’nın 4 ile 12 TL’ye kültür hizmeti vermesini çok önemsiyorum.l” dedi.
"UMARIM BİZDE SONRAKİ NESİLLERE BU EMANETİ TESLİM EDERİZ"

Şehir Tiyatroları’nın 100. Yılını kutladığının hatırlatılması üzerine Atsız Karaduman, “Devlet Tiyatroları 1949 yılında kuruldu. Ustalarımız Anadolu da o kötü otellellerinde kalarak her ili gezmişler, bize  öyle bir emanet bırakmışlar. Biz de umarım  bizden sonraki nesillere bu emaneti teslim edebiliriz.” dedi.
'GÜNEŞ BATARKEN BİLE BÜYÜK’ ADLI OYUNU SAHNELEYECEK
Devlet Tiyatroları’nda ‘Güneş Batarken Bile Büyük’ adlı oyunu sahneleyen Atsız Karaduman, Şubat ayında Küçüçükçekmece Sahnesi ve Cevahir AVM  tiyatro sahnesinde sevenleriyle buluşacak.
 
Editör: TE Bilisim