Ayla IŞIL iki FEAT şarkı yorumladı. Sözleri kendisine ait olan “ Yapamam “ adlı şarkıyla Soner ARICA, Azerbaycan ın İbo’su olarak bilinen sanatçı Elnur MEMMEDOV ile “ Elimi Bırak “ Azerce ve Türkçe şarkıyı seslendirdiler. Eurovision şarkı yarışmasıyla adını dünyaya duyuran ve Türkiye de birçok ünlü sanatçının şarkılarını yorumladığı ünlü Azer bestekar Gövher HASANZADE iki bestesiyle, dünyada tıklanma rekorları kıran Bulgar şarkıcı EMANUELLA ın okuduğu “ Kysam Ti Nervite “ adlı şarkıya albümün prodüktörü Ayşe Birgül YILMAZ sözler yazdı. 

Çıkış şarkısı “ SINIR GÖKYÜZÜ “ ün klip yönetmenliğini Onur ALDOĞAN ve Abdullah BOZKURT un üstlendiği “ KÖTÜ YOL ve KARADAYI “ dizilerinin setinde 25 kişilik Cast ve yapım ekibi tarafından klip çekildi.

Azerbaycan'ın ünlü bestekarı Perviz MAHMUDOV, Leyli İSRAFİLOVA, Gönül ŞEN, Ülkü AKER, Sezgin GEZGİN, Eyüp DUMAN, Engin DOĞANAY ve Ayşe Birğül YILMAZ şarkıları yer almaktadır.

Bir damlayım müzik denizinde, şarkılar zincirinde ŞARKILARIN İZİNDE bazen geç kalınmışlıklar erkendir. İlk albümünü hep yok sayanlardan değilim. Her albümde bir eksik tamamlanır. Her zaman insan yaptığı işte kendisini aşma daha iyisini yapma arzusuna sahiptir. Her şey bir anda olmuyor hayat da. Bende bir müzik emekçisiyim.


Türk Sanat Müziğini iyi yorumladığım söylenmesine rağmen zaman, şartlar beni FANTEZİ-POP müzik yorumlamaya zorladı. “ Her değişme bir gelişmedir “ diye düşünenlerdenim. Onca popüler şarkıcılar arasında kendimi kasabadan şehre gelmiş gibi tarif edebilirim. Benim de bir nasibim vardır diye düşünüyorum. Onca popüler isimler arasında bu yol ve bu iz de bende bir halkayım. Her şeye rağmen heyecanlı, ümitli ve bu yolda son ışığı görünceye kadar yürümeye kararlıyım. EK: 1 Adet Albüm 10 Şarkı 10 bestekar 10 söz yazarı 10 enstrüman ve onlarca yılın birikimi, emeği.
Editör: TE Bilisim