Ateksis, Haydar Aliyev Merkezi Projesi’nde

İnsanın hayal gücünü zorlayan tasarımlarıyla tanınan Zaha Hadid'in kentin mimarisinden tamamiyle farklı bu projesi, Bakü’deki mimari anlayışı değiştiriyor. Şehir genelindeki binalardan farklı, yepyeni bir mimari anlayışa sahip olmasının yanısıra kompleksin Azerbaycan lideri Haydar Aliyev'in adını taşıması nedeniyle ülke genelinde ayrıca özel ilgi görüyor.

Proje kapsamında toplam 101.000 m2 ana bina, otopark, bağlantı tüneli, teknik merkez ve peyzaj alanları bulunuyor. Temelleri Eylül 2007'de atılan binanın otopark kısmı tamamlandı, yer altındaki dört katlı otoparkın üstüne ve peyzaj alanları içerisine Zaha Hadid tarafından havuzlar, yeşil alanlar ve rampalar tasarlandı.
HAMP projesinde yüklenici firma, IC INVESTMENT Holding ve INTERSUN Holding'in iştiraki olan 'DİA Holding' tir. Binanın zayıf akımında kullanılacak tüm sistemlerin, mimari estetik ile uyumlu olması öncelikli unsurdu. Projede Bosch'un ödüllü ve mimarların tercihi estetik görünmez yangın dedektörlerinin kullanıldığı Yangın Alarm sistemi, IP CCTV, Genel Seslendirme ve Anons, Kartlı Geçiş, Gaz Algılama ve BIS (Bina Entegrasyon Sistemi) çözümlerinin ürün sağlayıcılığı ile kurulum ve devreye alma hizmetleri de Ateksis teknik ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Editör: TE Bilisim