Hastanenin konferans salonunda sanatçının ‘Samanyolu’ şarkısı eşliğinde düzenlenen toplantıya; Berkant’ın eşi Engin Akgürgen, çocukları Övgü ve Öykü, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile doktorları katıldı.

Sanatçının eşi Engin Akdürgen, “Çok zor bir durum. Hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Onların çok iyi doktor olduğunu herkes biliyor. Her zor anımızda yanımızdalardı. Bir kez daha onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise sanatçının cenaze töreni ile ilgili bilgi verdi. Sarıgül, “Berkant'ımızı Çarşamba günü saat 10.30’da Zincirlikuyu Gasılhanesi’nden alacağız ve Cemal Reşit Rey Salonu’na getireceğiz. Samanyolu şarkısı ile hocamıza son görevimizi yapacağız. Sonrasında Teşvikiye Camii’ne geleceğiz. Öğle namazından sonra Karacaahmet Mezarlığına gideceğiz. Sonra tekrar Teşvikiye Camii’ne gelip ikindi ile akşam vakitleri arasında dini görevlerimizi yerine getireceğiz ve sevgili Berkant’ı ölümsüzleştireceğiz” diye konuştu.

Sanatçının büyük oğlu Öykü ise, “Böyle bir durumda konuşmak gerçekten güç. Yaklaşık 3-4 aydır çok zor günlerimiz oldu. Hocalarımıza ben de teşekkür ediyorum. 2000 yılından beri ilgileniyorlar” dedi.

Prof. Dr. Bingür Sönmez de, “Berkant ile ilgilenmek bizim için bir sosyal sorumluluk projesiydi. Büyük onurla yaptık” dedi. Sönmez, kendisinin sanat camiasına ailenin yalnız bırakılmaması konusunda çağrı yaptığını belirterek, “Kaybettikten sonra camiye gelip ağlıyorlar ancak maalesef yine gelen olmadı” dedi.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Engin Akgürgen, eşinin kendisine en son, "Seni Seviyorum" dediğini söyledi.

Hastanede aileye taziye ziyareti için gelen sanatçı Selçuk Ural ise gözyaşlarını tutamadı. Ural, “Ben aylar öncesinde ortalığı ayağa kaldırırken bu ilginin çeyreğini gösterseydiniz böyle olmazdı. Sezen Aksu ile Adnan Şenses’e çok teşekkür ediyorum. Şimdi Berkant için bir konser organize ediyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim