Dünyaca ünlü sanatçı Bryan Adams, Pirelli 2022 Takvimi için bu kez objektif arkasına geçti. Romantik şarkıların sevilen sesi Bryan Adams bu kez Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent ve Kali Uchis gibi ünlü isimlerin fotoğraflarını çekti.

İçinde bir plak değil de 2022 Pirelli Takvimi’nin bulunduğu bir LP. “On the Road(Yolda) ve fotoğraflar Bryan Adams’ın imzasını taşıyan 2022 Pirelli Takvimi, 1960'lardan günümüze uluslararası müzik yıldızlarının bir kutlaması ve pandemi sebebiyle bir geri dönüş niteliğinde bulunuyor.

Bohan Phoenix

Bu geri dönüş, logosu The Cal™ ile aynı zamanda tanıtılan Pirelli'nin 150. yıl dönümü kutlamalarına denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Tanıtım da başlı başına bir yenilik çünkü 29 Kasım Pazartesi günü saat 23.00’da (Türkiye saati) www.pirelli.com’da herkesin izleyebileceği dijital bir etkinlik şeklinde gerçekleşecek.

Bryan Adams

Yirmi yıldan uzun süredir müzik dünyasındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam eden Bryan Adams, bir yandan da ünlü bir fotoğrafçı olarak yerini sağlamlaştırıyor. Adams şimdi de On The Road (Yolda) temalı Pirelli Takvimi için çektiği fotoğraflarla sanatçıların yollardaki ve turnelerdeki hayatlarından kareler yakalıyor. Kanadalı müzisyenin Pirelli Takvimi için bestelediği, takvimle aynı adı taşıyan “On The Road” şarkısı da yeni albümünde yer alacak.

Cher

Çekimlerin gerçekleştiği sette müzisyenler, performans öncesi gerginlikten provalar ile konserler arasındaki molalara, bir şehirden diğerine uzun yolculuklara ve otel odalarının yalnızlığına kadar turne hayatının farklı anlarını yeniden yaşıyor. Bunlar Bryan Adams'ın da çok iyi bildiği deneyimler ve The Cal™ tarihinde bir ilk olarak fotoğrafçı da kadroda yer alıyor. The Cal™'in 48. edisyonunda farklı yaşlardan, müzik türleri ve kültürlerden dünyaca ünlü on sanatçı Bryan Adams’a eşlik ediyor: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent ve Kali Uchis. Çekimler bu yaz sadece üç gün içinde Palace Theatre ve Hollywood'daki Chateau Marmont Oteli olmak üzere Los Angeles'taki iki lokasyonda ve Capri'deki Scalinatella otelinde gerçekleştirildi.

Normani

Bryan Adams’ın sanatçıları kendilerine has özellikleriyle 12 aya yansıttığı takvim, 160'tan fazla sayfadan oluşuyor ve portreler dahil 70’i aşkın fotoğraf içeriyor. Albümün kapağında da yer alan St. Vincent bir otelde uyanırken, Kali Uchis boş gününde havuz başında, Saweetie bir başka yolculuk için otelden çıkış yaparken, Cher ise kuliste görülüyor. Normani’yi ses provasından önce dinlenirken, Jennifer Hudson'ı salona gelirken, arka kapakta da yer alan Iggy Pop'u konser öcesinde, Grimes'ı kayıt stüdyosunda, Bohan Phoenix'i konser sonrası otelde ve Rita Ora'yı konserden sonra görüyoruz.

Kali Uchis

Bryan Adams fotoğraflarının hikayesini şöyle açıklıyor: “Yolda yaşanan her şeyi birkaç güne sığdırıp özetlemek son derece zor olacaktı. O nedenle ben de bazı yönlerini yansıtmaya çalıştım… Örneğin, müzisyenler çoğu zaman binanın önünü görmezler, arkasını görürler. Sahneye açılan kapıyı, kulisi, bir binanın bodrum katını görürüz… Sahneden aracın kapısına gidersiniz, oradan otel kapısına, tren veya otobüs kapısına… Kısacası pek çok kapı var ama konu her zaman seyahat etmekle ilişkili…”

Bryan Adams, Jennifer Hudson'u böyle fotoğrafladı.

Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO'su Marco Tronchetti Provera ise şöyle konuştu: “Bryan Adams yıllardır bildiğim ve takdir ettiğim bir sanatçı. Müzik dünyası ile yollarda olmayı ve seyahat etmeyi birleştirme fikrinin pandemi sonrasında kademeli olarak normalleşmeye çalışırken geri dönen Pirelli Takvimi için mükemmel olacağını düşündük. Bu takvim, Pirelli'nin 150. yıl dönümünü kutlayacağımız için çok önemsediğimiz 2022’nin aylarını gösterecek.”

Pirelli 1872'de kuruldu ve 1964 yılındaki ilk Pirelli Takvimi’nden bu yana “On The Road” (Yolda) dahil olmak üzere 37 fotoğrafçının imzasını taşıyan 48 edisyon yayımladı. 2022 Pirelli Calendar çekimlerinden kamera arkası görüntüler, fotoğraflar, sunumun kaydı, rol alan ekip ve hikayeler ile birlikte The Cal™ tarihini orijinal videolar, röportajlar, fotoğraflar ve yazılarla www.pirellicalendar.com web sitesinde keşfedebilirsiniz.

Bryan Adams'ın fotoğrafladığı ünlülerden biri de Grimes

Editör: TE Bilisim