8 YIL SAHNE YASAĞI GELMİŞTİ
Küçükçiftlik Parkı'nın gazino olacağı haberi, eğlence dünyasına bomba gibi düştü. Gazino dünyasının efsane ismi Osman Kavran'ın torunu Naz Kavran ve ekibinin hayata geçireceği Gazino Geceleri, 12 Eylül'de Bülent Ersoy ve üvertürü Oya Aydoğan'la başlayacak. 1980 ihtilalinde tutuklanan ve 8 yıl sahne yasağı konan Ersoy'un, darbenin yıldönümüne denk gelen tarihte sahneye çıkacak olması dikkati çekti. İşte Gazino Geceleri'nden diğer detaylar:

78'DEKİ GAZİNONUN AYNISI YAPILDI

- 1978'de Osman Kavran'a ait olan Göl Gazinosu'nda ilk kez kullanılan sahnenin bire bir aynısı yapıldı. Yeni mimariyi Kavran'ın tüm dekorlarını hazırlayan, Fazıl Üstermen'in oğlu Ufuk Üstermen uyguladı. 2500 metrekarelik çim alana oturma düzeni hazırlanacak.

Bülent Ersoy 33 yıl aradan sonra 12 Eylül'de sahne alarak
bir nevi darbenin intikamını almış olacak....


ÇİÇEK SATAN BİR PERSONEL OLACAK

- Duvarlar eski gazino afişleriyle süslenecek. Kapı girişinde ayakkabı boyacısı ve sepetinde çiçek satan bir personel olacak. Tuvalet önlerinde peçete ve kolonya tutacak yaşlı bir teyze bulunacak. Kırmızı gül yapraklarının bulunduğu tabaklar da masada olacak.

- 7 yıl aradan sonra ilk kez sahneye çıkacak olan Seren Serengil, o geceye özel iki kostüm hazırlatıyor.

80'DE 45 GÜN HAPİS YATTI


Bülent Ersoy, Ağustos 1980'de İzmir Fuarı'nda seyircilerden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açınca hakkında soruşturma başlatıldı. Darbeden kısa süre önce bir hâkime hakaret edince tutuklanarak cezaevine kondu. 45 gün hapis yatan Ersoy'a, 12 Eylül darbesinin ardından sahne yasağı konuldu ve bu yasak 8 yıl sürdü. (AKŞAM)
Editör: TE Bilisim