Uzun bir süredir kanser tedavisi gören ve buna bağlı gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle bu sabah 06.05’de hayatını kaybeden Bülent Kayabaş'ın ardından sosyal medya pek çok taziye mesajıyla doldu.


Ali POYRAZOĞLU

38 yıllık dostunun vefatının ardından konuşmakta zorlanırken, son zamanlarda sağlık durumunun bir hayli kötü olduğunu söyledi. Kayabaş'ın yeni bir projesi olmadığını söyleyen Poyrazoğlu, tek isteğinin Bodrum Akyarlar'daki evine gitmek olduğunu belirtti. Poyrazoğlu, "Çok üzgünüm, konuşmakta zorlanıyorum. 38 yıl boyunca gözlerinin içine bakarak sahnede rol yaptığım arkadaşımı kaybettim." dedi.
Uzun yıllar Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda sahne alan Bülent Kayabaş, "Tak Tak Takıntı" (2007), 'Tanımadığım Adamlar" (2010), "Beni Yeniden Sev" (2012), "Küçük Prens Bana Dedi Ki" adlı adlı oyunlarda Ali Poyrazoğlu ile birlikte başrolleri paylaştı. 

Erhan YAZICIOĞLU:
Ne diyeyim bütün değerleri bir bir kaybediyoruz. Ve o değerlerin arkası ne yazık ki dolmayacak. 72 yaş çok genç. Daha yapacak çok şeyi vardı. Konuşma yetisini kaybetmesine rağmen umut doluydu. 2 ay önce Şişli’de bir balıkçı da ben, Ali Poyrazoğlu ve Bülent yemek yemiştik. Söylediğim gibi konuşamıyordu ama gözleriyle her şeyi anlatıyordu. Bir kaç kez sinemada yetişemediği zaman onu seslendirmiştim. Keşke arkadan onun anısını taşıyacak birileri gelse. Umarım onun bu durumu gençlere örnek olur. Çünkü kötü çalışma, yaşam koşulları ve sigaradan öldüğünü bilsinler.

Filiz AKIN : Onunla Karateci Kız filminin finalinde unutulmaz bir sahnemiz var. Ama bu gün onu kaybetmenin acısıyla allah rahmet eylesin ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun mekanı cennet olsun derken için sızlıyor.

Selçuk YÖNTEM:
Sevgili dostum,değerli aktör, her toplumun aranılan,sevilen insanını kaybettik.Üzüntümü anlatamam.Bülent Kayabaş nur içinde yat.

Nilgün BELGÜN: 

Ah Ah Bülent Kayabaş… Bu acı haberle uyanmak şok etti beni mekanın cennet olsun

İbrahim BÜYÜKAK‏: 
Bülent Kayabaş’a Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum…
Bülent Kayabaş 72 yaşında hayatını kaybetti.





Küçük Prens Bana Dedi Ki oyunundan bir kare.

Bülent Kayabaş'ın vefatının ardından gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuşan Ali Poyrazoğlu "38 yıldır sahnelerde gözlerinin içine bakarak rol aldığım arkadaşımı kaybettim. Çok üzgünüm, konuşmakta zorlanıyorum. Üzerine ışıklar yağsın" dedi.


Bülent Kayabaş, 80'li yıllarda Kemal Sunal'la birlikte rol aldığı Yeşilçam filminde görülüyor.


BÜLENT KAYABAŞ Kimdir?


1945 Eskişehir doğumlu olan Bülent Kayabaş, 1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel oyuncu olarak yer aldı.

1970 yapımı 'Kara Leke' ile beyazperdeye adım atan Bülent Kayabaş, birbirinden usta isimlerin yer aldığı onlarca filmde rol aldı.

Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi. Kısa sürede boşandı. Usta oyuncu 2007 yılında 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis’te evlendi. Uzun yıllar Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda sahne aldı.

Dizilerin de aranan ismi olan Bülent Kayabaş, son olarak 2016 yapımı 'Bir Baba Hindu' ile izleyici karşısına çıktı. 
Editör: TE Bilisim