Gürcü yönetmen Besso Kublashvili’nin İstanbul’da ‘ADOLF’ ü izleyip hayran kalması ve ülkesinde övgüyle bahsetmesi üzerine harekete geçen festival yönetimi ADOLF ile BO Sahne’yi 'Tbilisi İntenational Festival Of Theatre' a davet etti.

Ekim ayında Tiflis Uluslararası Tiyatro Festivali'nde ülkemizi temsil etmeye hazırlanan Burak Sergen ‘ADOLF’ adlı tiyatro oyununun açılışını 19 Eylül’de İstanbul'da BO Sahne’ de yapacak.

ÜNLÜ İNGİLİZ YAZAR, YÖNETMEN VE AKTÖR PİP UTTON HAYRAN KALDI

Oyunun yazarı, Edinburgh Fringe Festivali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, ünlü İngiliz yazar, yönetmen, aktör Pip Utton, geçtiğimiz yıl İstanbul’a gelerek BO Sahne’de ADOLF oyununu Burak Sergen yorumuyla izlemiş ve hayranlığını dile getirmişti. Pip Utton, Burak Sergen’ in performansının bir bölümünü internet üzerinden izlediğinde çok etkilendiğini ve bizzat sahnede izlemek istediğini söyledi.

Dünyanın pek çok farklı ülkesinde oynanan oyun hakkında Pip Utton  şöyle konuştu:
“Bence tiyatronun birçok görevi ve işlevi var. Bunlardan biri de izleyicinin karşısına çıkıldığında onların arkalarına yaslanarak oyunu izlemelerini değil, koltuklarında dikilerek bazı gerçeklerle yüzleşmelerini sağlamaktır. Bazen bunu yapmanın tek yolu onları, aslında görmek istemedikleri şeylerle yüzleştirmektir ve Adolf böyle bir oyun. Türkiye’ de Burak Sergen’ in performansı ile tekrar hayat bulan oyunumdaki bu şahane etkiyi bizzat yaşamak için İstanbul’ a gelme kararı aldım.”
HİTLER'İN İÇ HESAPLAŞMASINI ANLATIYOR

Hitler’in Berlin’deki sığınağında geçirdiği son 12 saati konu alan ADOLF’ te Hitler’ i usta oyuncu Burak Sergen başarıyla sahneye taşıyor. Dünyanın en nefret edilen adamının, kendi ölüm kararını verirken yaşadığı iç çekişmeleri ve hesaplaşmalarını anlatan oyun, ilk dakikasından itibaren izleyiciyi koltuğuna çiviliyor.

EN İYİ TEK KİŞİLİK PRODÜKSİYON!

Levent Özdilek’in rejisini yaptığı ve 1,5 saat boyunca tek kişilik performansıyla büyük beğeni toplayan Burak Sergen, 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri töreninde “En İyi Tek Kişilik Prodüksiyon” ödülüne layık görüldü.

                                                                  
'ADOLF' KÜNYE:
Oynayan: Burak Sergen
Yazan; Pip Utton
Rejisör; Levent Özdilek
Çeviren; Sinan Gürtunca
Işık Tasarım; Akın Yılmaz
Kostüm; Hatice Kübra Erişir
Dekor: Bizoyuncular
Kondüvit; Sedat Uğurcan
Fotoğraflar; Mehmet Turgut
Afiş; Berkcan Okar

                PİP UTTON KİMDİR?
1952 doğumlu Pip Utton, İngiltere’ nin önemli aktör ve oyun yazarlarındandır. Pip Utton halen Edinburgh Fringe Festivali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’dır. 
Eserleri arasında “Chaplin”, “Bacon”, “Adolf”, “Azim”, “Sadece Yalnızlar”, “Babanın Oğlu”, “Dünyalar Savaşı”, “Noel İlahisi”, “Dickens”, “Notre Dame’ ın Kamburu”, “Etiketler” ve “Dünyanın Merkezinde Bir Pazar Sabahı” sayılabilir.
Ödüller, Adaylıklar, Festivaller: Pek çok ülkede sahnelenmiş bu oyunla Pip Utton, 1998 Fringe Ödülü, 2002 Thespis Uluslar arası Monodrama En İyi Aktör Ödülü’nü almıştır.
Editör: TE Bilisim