31 yıl önce vefat eden büyük ozan, çok sesli müziğin öncülerinden Ruhi Su, dostları ve sanatseverlerin katılımı ile Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Türk müziğinin en önemli ustalarından Ruhi Su ölümünün 31. yılında anıldı. Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği ile Şişli Belediyesi ortaklığıyla düzenlenen anma gecesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ruhi Su Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ilgın Ruhi Su’nun açılış konuşması ile başlayan anma gecesi büyük ustanın arkadaşı, müzik eğitmeni ve yazarı Ahmet Say’ın konuşmasının yayınlanmasıyla devam etti. Say konuşmasında, Ruhi Su’nun yaşamını şekillendiren sosyalist kimliğine, her zaman ezilen halk kitlelerinin yanında yer almasına vurgu yaptı.

Gecede konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise Anadolu topraklarının yetiştirdiği büyük ozan Ruhi Su’nun anısının aradan geçen 31 yıla rağmen hala taptaze olduğunu belirterek Türkiye’nin aydınlanma yolunda böylesi büyük ustalara çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

Gecede sahneye çıkan ve Ruhi Su ile anılarını paylaşan doktoru Prof. Dr. Coşkun Özdemir ise Ruhi Su sevenlerinin alkışlarıyla karşılandı.

Ruhi Su Şiir Ödülü Sahibini Buldu

Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin her yıl yeni bir yapıta verilmek üzere başlattığı Ruhi Su Şiir Ödülü’nün bu yıl ilki gerçekleştirildi. Jüri tarafından “Kemik İnadı” kitabıyla ödüle değer Asuman Susam plaketini Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün elinden aldı. Aleaddin Bahçekapılı Nabi Belekoğlu tarafından yayına hazırlanan “Ruhi Su Sen Gittin Gideli” kitabı da okuyucularıyla ilk kez anma gecesinde buluştu.

Anma Gecesi, Mutlu Ödemiş’in şefliğinde Ruhi Su Dostlar Korosu’nun konseri ile son buldu.
Editör: TE Bilisim