Dünyanın en büyük sanat organizasyonu olan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıldönümünde, 93 sanatçı ve ürettiği eserlerden oluşan seçki ile unutulmaz bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘SELECTION BODRUM’da genç, orta kuşak ve usta sanatçıların eserlerini bir arada görmek mümkün.

‘SELECTION BODRUM’ 29 Ekim 2016 - 15 Ocak 2017 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Genç-orta kuşak ve usta sanatçıların eserlerinden oluşan serginin Küratörlüğünü Denizhan Özer gerçekleştiriyor.

Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği 8 sanat kolonisinde 53 ülkeden 550 sanatçıyı ağırlayan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 93.yıldönümünde ‘SELECTION BODRUM’ ile önemli bir farkındalık daha yaratacağını ifade eden Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin, koleksiyonun sergilenmesine olanak sağlayan Bodrum Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Serginin ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, Bodrum ve aynı topraklarda yaşadığımız yabancı sanatseverler için çok şey ifade edeceğini dile getiren Ahmet Şahin, şöyle konuştu:

“Sanatçılar Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri her türlü sanat dalında kendilerini kanıtlamışlardır. Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi, bu yolculukta değerli sanatçılarımızın her zaman yanında olmuştur. Bu özel günde Atatürk’ün önemli sözlerinden birini hatırlatmak isterim: “Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.” Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Büyük Atatürk’ün bu sanat ilkesinin anlamına katkıda bulunmak üzere yol almış ve almaktadır.”

2008 yılında işadamı Ahmet Şahin tarafından Sapanca Gölü kenarında kurulan ve ‘Doğapark Sanat Çiftliği’ olarak adlandırılan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, bugüne kadar 53 ülkeden 550 sanatçı ağırladı. Koloni, 2013 yılında iki güzel ödülle başarısı taçlandırdı. 23.TÜYAP Uluslararası Sanat Fuarı tarafından verilen '’Sanatsever Kurum Onur Ödülü’’ ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunan kişi ve kurumlara şükran nişanesi olarak verilen TÜRKSOY 20. Yıl Madalyası’na layık görüldü. Aralık 2014’de MKM Sanat Galerisi'nde gerçekleştirdiği ‘Sanatta Varoluş’ sergisiyle geçmiş kolonilerde yapılan eserleri İstanbullu sanatseverlerle buluşturan Portakal Çiçeği, geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla Berlin Büyükelçilik Binası’nda ‘Selection Berlin’ sergisini açtı. Sanatçılarla ortaklaşa yapılan projeler haricinde çocuklara ve gençlere yönelik sanat çalışmaları ve yarışmalar da yapan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sanata desteğini sürdürmekte.
Editör: TE Bilisim