‘Diriliş: Ertuğrul’un Selcan Hatun’u Didem Balçın, Bursa’daki ‘Sanat Mahal’in ortaklarından. Oyuncu, “Amacım ticaret değil. Parası olmayıp tiyatro izlemek isteyenleri geri çevirmeyeceğiz” dedi

Mert Fırat, Volkan Yosunlu ve İlksen Başarır’la ‘Sanat Mahal’ adında bir sanat merkezi açtınız. Fikir nasıl oluştu?
 
Mert Fırat okul arkadaşımdı. Her oyuncunun hayalidir sanat merkezi açmak. Kimin gücü varsa, böyle oluşum yapmak isterse destek veririz. Mert ve ekibi sanat merkezi açma planı yapıyorlardı. Üniversitenin yanında hayalimiz olan bir yer açtık. Bursa halkına İstanbul’da oynanıp seyredemedikleri oyunları götüreceğiz.
 
Bursa dışında sanat merkezleri açacak mısınız?

Amacımız o. Oluşumlar devam edecek. Önemli olan tiyatro açmak ve sahibi olmak değil; kaliteyi yüksek tutmak.
 
 Tiyatroya seyirci çekmek zor. ‘Sanat Mahal’e birikiminizi yatırırken tereddütünüz oldu mu?
 
Amacım buradan ticaret yapmak değil. ‘Sanat Mahal’ için harcadığım parayı ailemden birine hediye almak gibi görüyorum. Tabii ki boyumu aşacak bir para harcamadım. Parası olmayıp tiyatroya gelmek isteyen birisini geri çevirmeyeceğiz. 
 
 
 Bir ayağınız da Bursa’da olacak…
10 kişilik bir ekibiz. Zaman buldukça gitmeye çalışacağım. O kadar güzel bir yer ki, sürekli gitmeArzum oluyor. 
 
 
 ‘Diriliş: Ertuğrul’ dizisi reytinglerde sezona iyi giriş yaptı. Başarısını neye bağlıyorsunuz?
Seyirci, ön planda olan oyuncuları görüyor. Bence oyunculardan daha önce teknik ekip geliyor. Kamera, ışık ve sanat ekibi çok iyi çalışıyor. 1200’li yıllar olduğu için dönem işinde ekibimiz çok iyi.
 
 
 Daha önce bir Osmanlı dizisi başarılı olmuştu. Teklifi kabul ederken tereddütünüz oldu mu?
 
Artık sektörde önceden bir şeyin tutup, tutmayacağını kestirmek mümkün değil. Benim için Metin Günay’ın yönetmen olması yeterliydi. Yapımcıyla tanıştıktan sonra onun bir tarihçi olarak senaryoyu kaleme alması beni projeye inandırdı.
Editör: TE Bilisim