‘Havada Yüzmek’ adlı oyunda Persophane karakterini canlandıran Zeynep Gülmez sahnede bir ara  Doris Day tiplemesi ile oldukça şaşırtıyor!
 
Başarılı oyuncu Zeynep Gülmez ve Neriman Uğur, Jest Tiyatro’nun sahnelediği ‘Havada Yüzmek’ adlı oyunla sevenleriyle buluşmaya devam ediyor.
Ünlü İngiliz yazar ve oyuncu Charlotte Jones'un yazdığı "Airswimming” (Havada Yüzmek) adlı oyun konusunu gerçek bir hikayeden alıyor. Toplumun ahlâk kurallarına uymadıkları gerekçesiyle, dünya tarihinin utanç sayfalarında yer alan "Sabıkalı Akıl Hastaları Hastanesi’ne" hapsedilmiş iki kadın olan Persephone ve Dora'nın hikayesini anlatan oyunun yönetmenliğini Murat Sarı üstlendi.
Zeynep Gülmez’in Persophone rolünü, Neriman Uğur'un Dora'yı oynadığı oyun, 18 Şubat’ta Ankara Yenimahalle’de, 19 Şubat’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, 3-4 Mart’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde sahnelendikten sonra 10 Mart’ta yeniden Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.
 
Akıl hastanesinde geçen oyunda bir ara efsane oyuncu  Doris Day tiplemesine bürünen Zeynep Gülmez, rolüyle ilgili olarak; “Doris Day gibi efsane bir oyuncuyu sahnede canlandırmak müthiş birşey. Onu yaşamak, onu hissetmek harika bir duygu. Bambaşka bir oyunda bambaşka bir karakter çıkıyor aslında karşımıza. Canlandırdığım Persophone karakteri çok farklı bir karakter. Tabi renkli bir dünya…”  dedi. 

Editör: TE Bilisim