İlk Türk Kadın söz yazarı Fikret Şeneş son yolculuğuna uğurlandı. 94 yaşında vefat eden Fikret Şeneş'in cenaze namazı kar yağışı altında Teşvikiye Camii'nde öğle namazının ardından kılındı.

Türk pop müziğine birçok parça kazandırmıştır sanatçının cenazesinde oğlu Celal Çapa, gelini Şebnem Çapa, torunları Ceylan Çapa, İzzet Çapa ve Lal Çapa taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine sanatçı Ajda Pekkan, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, iş adamı Cemi Kamhi, organizatör Erkan Özerman, Sanatçı Erol Büyükburç, Sezen Cumhur Önal, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra iş ve sanat camiasından bir çok isim katıldı.

AİLE ÜYELERİYLE GÖRÜŞMEDİ

Ajda Pekkan'ın camiye gelerek aileye taziyede bulunmadan Şeneş'in tabutu başına gitti. Burada sanatçı Sezen Cumhur Önal ile kısa bir süre konuşan Pekkan , “Hepimizin başı sağolsun, çok üzgünüm söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum" dedi. Pekkan daha sonra yine aile üyeleriyle görüşmeden camiden ayrıldı. Cenazeye katılan Faruk Süren ise, “Türkiye'nin önde gelen söz yazarı, çok yaratıcı, çok neşeli… Benim rahmetli kayınvalidemim arkadaşıydı. Allah rahmet eylesin, tabi hepimiz faniyiz, bir gün geçeceğiz. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin" dedi.

"USTALARIMIZI BİRER BİRER KAYBEDİYORUZ"


* Ajda Pekkan: Hepimizin başı sağolsun, çok üzgünüm söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum.
* Nilüfer: Birlikte çalışmıştık, çok üzgünüm... Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. 
* Nükhet Duru: Çok değerli bir İstanbul hanımefendisini kaybettik. Türk kadınına şartlar ne olursa olsun dik durmayı öğreten ve her oluşumu asaletle karşılamayı öneren bir sanatçıydı. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.
* Işıl Yücesoy: Çok üzüldüm. Eğer bugün Işıl Yücesoy varsa, bunun en azından yüzde 20’si ona aittir. Çok önemli sanatçılar yetiştirdi. Türkiye için çok önemli bir isimdi.Cennet olsun mekanı. Dilerim unutulmaz.
* Semiha Yankı: Fikret Ablanın emeği bende çok büyüktür. Benim ‘Kara Sevda’ ve ‘Sizlerden Biriyim’ adlı şarkılarımın sözlerini o yazmıştır. Gerçekten emeği çok büyük. Çok üzgünüm. Müzik dünyası çok önemli bir değerini kaybetti. Kötü bir süreçten geçiyoruz peş peşe ustalarımızı
kaybediyoruz. Galiba artık sıra bize geliyor, biz de yaşlanıyoruz.
* Erol Büyükburç: Fikret benim çok eski dostum, ilk İngilizce sözlerini bana yazmıştı. Çok önemli bir kadındı, Robert Kolejliydi, Türk popunun temelini oluşturan ve Taş Plak
kayıtlarında yer alan ‘Kiss me’ dahil birçok şarkımı o yazdı. O benim en iyi arkadaşımdı. O benim en iyi dostumdu. Harika bir kadındı o, nefis bir kadındı. Hayat işte gelip geçiyor, mekânı cennet olsun.
* Gülden Karaböcek: Müzeyyen Senar'ın ardından Fikret Şenes'i de kaybettik. Sanat dünyası peş peşe büyük kayıplar veriyor. Yazdığı unutulmaz sözlerle Fikret Abla her daim hatırlanacak. 'Anlamazdın' şarkısını her konserimde mutlaka söylerim. Işıklar içinde yatsın, Türkiye büyük bir ustasını kaybetti. Mekanı Cennet olsun.
* Şehrazat: Bin yaşamca kalacaksın Fikret Şeneş... Rabbim rahmet eylesin.
* Nazan Şoray: Müzik dünyasının efsane söz yazarını kaybettik. Üzüntümüz sonsuz.
* Betül Demir: Kimler geldi kimler geçti. Şarkılarıyla büyüdüğümüz en özel kadınlarından biriydi.
* Reyhan Karaca: Çok kıymetli bir kadını daha kaybettik. Nur içinde uyu.
* Erkan Özerman: Bizim mesleğimizde çok büyük sayfa kapandı çünkü pop müziğinin yabancı şarkıları, Türkçe olarak büyük bir başarıyla yapmış bir hanım efendiyi kaybettik. Kişiği olarak sanat dünyasında ki yeri doldurulmayacak kadar büyük.
* Faruk Süren: Türkiye'nin önde gelen söz yazarı, çok yaratıcı, çok neşeli… Benim rahmetli kayınvalidemim arkadaşıydı. Allah rahmet eylesin, tabi hepimiz faniyiz, bir gün geçeceğiz. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin.

* Mustafa Sarıgül: Hepimizin yakinen tanıdığı, kendi şarkılarıyla büyüdüğümüz, o şarkılarını hiçbir zaman unutmadığımız aynı zamanda çok iyi evlatlar yetiştirmiş bir hanım efendiyi hakkın rahmetine uğurluyoruz. Hepimizin başısağolsun. Kendisinin ne kadar sevildiği burada bir kez daha görüyoruz.

Editör: TE Bilisim