En çok sanatçıların yaşarken değerinin bilinmemesine üzülürdü

Eşi tarafından haber verilen sağlık ekiplerince yapılan inceleme sonucunda, ilk belirlemelere göre Güney'in kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Güney'in cenazesi, daha sonra cenaze aracı ile Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.  Kerem Güney'in eşi Ayşim Damladol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney'in gece uykusunda yaşamını yitirdiğini belirterek, "Dün gece kalkıp yan yattığını görünce kendime döndürmek istedim. Ama bir süre sonra yine aynı şekilde yattığını fark ettim. Tekrar baktığımda nefes almıyordu, öldüğünü anladım" dedi.

Güney'in kalp rahatsızlığı olduğunu bildiren Ayşim Damladol, "Birçok doktora gösterdik, ama geç kalınmış, 'ameliyat bile olamaz' dediler. Onu kaybettik, çok üzgünüm" diye konuştu.

Güney'i yarın Bodrum'da toprağa vereceklerini kaydeden Damladol, "Güney'i yarın Akyarlar köyünde aile mezarlığına defnedeceğiz. Türkiye için çok kıymetli bir sanatçıydı. En çok sanatçıların yaşarken kıymetinin bilinmemesine üzülürdü" diye konuştu.

Kerem Güney için sanatçı ve eleştirmenlerin görüşleri şöyle:

Naim Dilmener: (Müzik Eleştirmeni) 'Elveda Meyhaneci' gibi, sonradan arabeskin baş yapıtlarından olacak bir şarkı ile ünlendiğinden, bir zaman sonra dört bir yanı saracak 'Aldırma Gönül'ü çıkarttığında çoğu insanın burun bükmesine sebep olmuştu. “O şarkıyı yapan biri şimdi bunu nasıl yapabilir?” diyordu herkes. Pek kimseler bilmezdi (hâlâ da pek bilinmez) ama 60’ların başlarında, 'Bunaltı' adlı bir dergi çıkarmış ve 'Asi gençlik lideri ve fikirsel öncü gençliğinin sesi' olarak ün yapmış biriydi o. Ama Kerem Güney ismiyle değil asıl ismiyle: Yavuz Örten. İşte öyle biri 'Aldırma Gönül'ü de yapabilirdi pekala, 'Kıymayın Efendiler'i de. Arabesk ya da pop-arabesk yaparak kazandığı paraları hep, daha iyi yarınlara kılavuz teşkil edecek şarkıların yapılmasında/yayımlanmasında kullandı.Günümüzde emsalinin bulunması zaten çok zor; ama o zamanlar dahi bulmak, kolay değildi. Mekanı gökyüzünün en manzaralı köşesi olsun.


Edip Akbayram: Dostluğumuz ta 1978’de ‘Aldırma Gönül’ü verdiğinde başlamıştı. Ölümünü duyunca şoke oldum, çok üzüldüm. Bodrum’da yaşıyor, uzun zamandır görüşemedik kendisiyle. İyi bir dosttu, iyi bir müzisyendi. Işıklar içinde yatsın, müzik camiasının, sevenlerinin başı sağ olsun.



Editör: TE Bilisim