Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar Ödül Töreni 2011 yılında muhteşem bir törenle kutlanmış ve aralarında Beyazıt Öztürk’ün de bulunduğu bir çok ünlü ismi bir araya getirmişti.

Belek Belediyesi, Dünya Yaşlılık Derneği ve İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) “marifet iltifata tabidir” görüşüyle ülkemizde ve dünyada hızla artan yaşlı nüfusa dikkat çekmek ve toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızı perçinlemek amaçlı Dünya Yaşlılar gününe özel Ekim ayı içeresinde Uluslararası bir ödül töreni düzenleyecek.

21. yüzyılda olmamız dolayısıyla alanlarında isim yapmış, çalışmalarıyla takdir toplayan siyasetten-kültüre, spordan-medyaya ve edebiyata dair 21 kişiye “GELENEKSEL ULUSLARARASI ZAMANI TERSİNE KURANLAR” ödülü verilecek.
Geçen yıl ödülümüze layık görülen Sayın Erez Eğilmez bu yıl Belek’te bir ilke imza atacak.

Ünlü kareografı içinizde tanımayanınız yoktur. Biz kısaca kendisinden bahsedeceğiz.

İstanbul Üniversitesi Ana Branş Dalı Yüksek Lisans Sahne Sanatları Opera “Müziğin insan üzerine etkileşimi” Universita per Stranieri di Perugia Italy "cultura musical & origine della lingua italiana opera"
Defilelerin vazgeçilmez koreografı. Aynı zamanda bir yazar olan Sayın Eğilmez bakın ne diyor; “hayat çok kısa insanlar ne olursa olsun zor da olsa bir arada kalmalı birliğini bütünlüğünü korumalı, birbirlerine yardım elini uzatmalı seni seviyorum demekten korkmamalı çünkü sevgi değil midir bizi yaşama bağlayan.”
Kendisi 52 ödül sahibi ayrıca 8 onur ödülü almıştır.

Yıl 2012 Geçen Yıl Ayşe Egesoy’un sunumlarını yaptığı töreni bu yıl Vatan Şaşmaz sunacak…

Şimdi Erez Eğilmez bakın bu büyük buluşma için neler söylüyor.

“Geçen yıl devlet büyükleriyle ‘Uluslararası Zamanı Tersine Kuranlar’ Dünya Yaşlılık Derneği ve İLESAM’ın ödülünü bu yıl Eylül ayında Antalya Belekte yapılacaktır. Bu yıl ki ödül töreninin koreografisini töreninin koreografinin adı '' KAYIP CENNET TE SONSUZ YAŞAMIN SIRRI '' (SECRET OF ETERNAL LIFE IN HEAVEN'' LOST'') ödül töreninde bu yıl geçen yılda olduğu gibi hem yurt içinden hem de yurt dışından dünyaca ünlü isimler ödül alacaktır. Sevgi ve saygılarımla şimdiden emeği geçecek herkese başta bu yıl büyük desteklerini esirgemeyecek Belek belediyesine sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Bu yıl ki ödül töreninin koreografisini yapacak olan Sayın Eğilmez’e ‘özel sanat ödülü’ verilecektir.
Böylesine değerli bir sanatçının bu kadar güzel bir işe vesile olması bizleri çok mutlu etti genç büyüklerimiz adına…

Kaynak: Belgin Turan
Editör: TE Bilisim