Ünlü koreograf Erez Eğilmez 16. Yüzyıl ezgileri içeren muhteşem senfonik besteyle ilk kez 29 Eylül 2012 cumartesi akşamı TEPE NAUTILUS ‘un 10. Yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde Deniz Kızı ve Siyah İnci adlı müzikal gösteride Avrasya Oda Orkestrası tarafından canlı çalınacak eseriyle yine uzunca konuşulacak.

Ünlü koreograf Erez Eğilmez ve Ünlü İç Mimar Erencan Efe Erkan tarafından sahnelenecek Deniz Kızı Ve Siyah İnci adlı gösterinin bir bölümünde ilk kez canlı çalınacak eser Erez Eğilmez Tarafından TEPE NAUTILUS’a bir jest olarak bestelendi.
Üstat Tuğrul Karataş tarafından düzenlenen bestenin ufakta bir hikâyemsi anlatımı var.
Ey Aşk! Neredesin? ”
“Ben biliyorum ama söylemem kimselere” dedim. Dedim ama gözüme bakan, güldü geçti. Anladılar sanırım. Olsun, yine de söylemem senin nerede olduğunu. Yüreğimi açıp bakamazlar ya. Hınzırca gülümsüyorum hayata. Kocaman bir zafer kazandım ben, seni kendime sakladım. Seni yüreğime bağladım. Avuçlarında bıraktım benimkini. Seslenirken sokaklarda yalpalıyordum. Aradığım neydi, kimdi? “Hey! Geldin ama gitmek yok. Sonsuzluğa imza atıyorsun, bu ruha eş oluyorsun.”
Nasıl saklıyorum ama aşkın nerede olduğunu? Asla söyleyemem size, gelip de benim ufacık yüreğime konduğunu. Söyleyemem, penceremin önündeki küçük kuşun gagasında durduğunu. Söyleyemem, o geldiğinde yeniden doğduğumu.
Ve işte LOST PARADISE KAYIP CENNET
Editör: TE Bilisim