Erol Büyükburç, 1960'lı yıllarda Türkiye'nin en sevilen pop starıydı. Büyükburç, klip ve TV'nin olmadığı yıllarda sahne şovunu en iyi kullanan şarkıcı olarak tarihe geçti. Müzikle görselliği ilk kez birlikte kullanan Erol Büyükburç, Türkiye müzik tarihinde bir mihenk taşı oldu. Büyükburç, kendi tasarladığı kıyafetler ve filmleriyle 1960'ların ortasında bir fenomen haline geldi.

'Erol Büyükburç'un yeri dolmayacak'
Sezen Cumhur Önal, sanat hayatından her gün bir yaprak düştüğünü ifade etti.  Önal, ‘Dostları yitirmiş olmanın kederini, üzüntüsünü yaşarken, bizim kuşaktaki yorgunluğu hissediyorum" dedi.  Önal, Erol Büyükburç'un yerinin dolmayacağını dile getirerek, şunları söyledi: "Onun sesinde güzelleşen Anadolu türkülerimiz, Anadolu'nun bağrından kopan eserler, yeni düzenlemelerle radyo günlerinde hayatımıza renk katmıştı.’

'Bana ilk makyajı Erol Büyükburç yaptı'

'Senden Vazgeçtim' , 'Bende Bu Gönül Nerde'
ve 'Seni Beklerim' isimli Erol Büyükburç bestelerinin söz yazarı olan ünlü sanatçı Onur Akay ise, Büyükburç’la olan özel bir anısını paylaştı. 
Akay, şunları söyledi:

Ediz Hun, Onur Akay ve Erol Büyükburç
Erol abi, plakçıların yaptığı imajımı görünce hiç beğenmemiş ve beni evine davet etmişti. Eve gittiğimde çok heyecanlanmıştım. Kendisine şarkılarımı söylemiş ve yeni yazdığım şiirlerimi okumuştum. Daha sonra Erol abi ile evindeki aynanın karşısına geçtik ve bana ilk makyajı Erol Büyükburç yaptı. Yüzüme fondöten sürmüştü. Burnumun uç kısımlarına ise, kullandığı fondötenin daha koyu tonunu sürerek, gölgelerin çok önemli olduğunu anlatmış ve imajımla ilgili birçok önemli konuya değinmişti. Hepsini uyguladım ve kısa sürede değişen imajımı, benim sunduğum televizyon programına konuk geldiğinde çok beğenmişti. Zaten Erol abi ile olan fotoğraflarıma baktığımda imajımın nasıl değiştiğini görüyorum. Canım Erol hocam, değerli abim ilk defa beni çok üzdü. Ne desem kabul eder, beni hiç kırmazdı. 'Akaycım' derdi bana. Sayısız konserlerde birlikte olduk. Sayısız anılar bıraktı bana. En büyük anı ise, yazdığım 3 şiirimden etkilenerek besteledi. Ortak şarkılarımız, müzik kariyerimin en önemli hatıraları ve ondan bana kalan en büyük miras oldu. Mekanın cennet olsun büyük pop starı Erol Büyükburç.

Cem Karaca, Sezen Cumhur Önal ve Erol Büyükburç bir arada görülüyor...
Editör: TE Bilisim