Fadik Sevin Atasoy'a Boulder Festivali'nden Ödül

Fadik Sevin Atasoy'un yazarı, oyuncusu ve yönetmeni olduğu ,13 Ağustos'ta Amerika, Boulder Festivali'nde premiere yaparak online gösterilen MUSE 90401 'Bir Esin Perisi' Amerika'dan ödülle döndü.

İlk yönetmenliği ile ödülü kucaklayan Atasoy için Festival Başkanı David Ortalano sanatçıdan övgüyle söz ederken, kadın yönetmenlere dünyada çok ihtiyaç olduğunun da altını çizdi. Ortalano, Fadik Sevin Atasoy’un drama filminin kendi içinde özgün bir tür olarak yaratıldığını ve festival seyircisi tarafından en beğenilen yapım olduğunu açıkladı.

Fadik Sevin Atasoy ise konuşmasında Yapımcısı Emre Oskay'a ve desteklerinden dolayı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti. Festival komitesine ve kendisini izleyen sanat severlere de teşekkürlerini ileten sanatçı, ödülünü tüm kadın hikaye anlatıcılarına adadığını söyledi.

Amerika'da ikinci kez ödüllendirilen, tiyatro ve sinemada pek çok başarıya imza atan Fadik Sevin Atasoy, 2011 yılında da New York Üniversitesi'nin Tisch-First Run Film Festivali'nde de "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almıştı.

Amerika merkezli Red Case Entertainment yapımı ile Türkiye'den Desibel Film'in yapımcılığında Emre Oskay'ın yapımcısı olduğu drama sinemasının görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak yaptı. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği proje, Ankara Cer Modern Müzesi'nde çekilmesi sebebiyle de jürinin övgüsünü kazandı.

Editör: TE Bilisim