Faruk Tınaz'ın ani vefatının ardından sosyal medya da 'Faruk Tınaz neden öldü?', 'Faruk Tınaz ihmalden mi öldü?' soruları sorulmaya başlandı. Sanatçının eşi Canan Tınaz'ın iddiaları ihmal yönünde...

Dün hayatını kaybeden Faruk Tınaz'ın ölümünün ardından ortaya atılan iddialar gündemde. Gelen son dakika haberlerine göre ünlü şarkıcının Haziran 2019’da doktoruna ihmal davası açtığı ortaya çıktı.

Hayata veda eden sanatçı Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz da açıklamasında "Çok büyük bir doktor ihmali var. Pankreas kanseri, evet ama 2 yıl önce bir doktorun pankreastaki lekeyi görüp bütün raporlara bakmamasından kaynaklanıyor.

Raporları atladığı için teşhis yanlış konuluyor. Zaten bununla ilgili 6 ay önce Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Süreç devam ediyor. O zaman yapılan ihmal, bir anda karşımıza dördüncü evre kanser olarak çıktı" dedi.

"ACI GERÇEĞİ 2 YIL SONRA ÖĞRENDİM"

2. Sayfa'nın haberine göre; dilekçede ise şu ifadeler yer aldı:

"2017’de tetkiklerimde açıkça belirtilmesine rağmen aile doktorum dediğim kişi bana 'Hiçbir şeyin yok, git hayatını yaşa' dedi. Halbuki o dönemde özel sigorta şirketinde evrakları inceleyen biri bile hastalığımı fark etmiş, bunu sigorta kayıtlarıma işlemişti. Ben bu acı gerçeği iki yıl sonra hastalığım ciddileşip, ameliyat olduktan sonra öğrendim. 'Doktorlar 6 ay ile 1 yıl arası ömrün kaldı' dediler."

Canan - Faruk Tınaz

Faruk Tınaz kimdir?

Faruk Tınaz, 6 Haziran 1956 tarihinde dünyaya geldi. Sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak Adana'da dünyaya geldi. Annesi mevlüthandır. Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer'den müzik dersi aldı.1980 yılında TRT'nin Radyo Özel Eğlence sınavını kazanarak TRT'de çalışmaya başladı. Ankara'da başladığı sahne hayatına istanbul'da devam etti.

Faruk Tınaz son olarak bu yıl Şubat ayında İbrahim Tatlıses'in sunduğu İbo Show programında Gülden Karaböcek, Kamuran Akkor, Ayşe Mine ve Ahmet Selçuk İlkan ile birlikte yıllar sonra ekranlara çıkmıştı.

Faruk Tınaz'ın albümleri:

Göz Göze - 1988

Şansım Açıldı - 1989

Ömrümü Çalan Yıllar -1991

Kal Benimle - 1994

Kalbimin Kadını - 1998

Dinlenesi Şarkılar -2007

Yunus Gibi - 2012

Editör: TE Bilisim