Neriman Eröz tarafından yaklaşık 3 saat süren plastik makyajla “Yaratık” haline dönüşen Kerem Alışık, “20 yıl önce ana oğul iki kanayan yüreğin acısından doğan ve annemin cansiperane fedakarlığı ile bugünlere gelen tiyatromuz bugün 20. Yılını kutluyor. Böyle zor ve efsane olmuş bir oyunla sanat severlerle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Çok mutlu ve gururluyuz. Tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz” dedi.


 
Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. Yılında büyük bir prodüksiyonla Türkiye’de ilk kez sahnelenen “Frankenstein”ın prömiyerinde Demet Akbağ, Songül Öden, Arzum Onan& Mehmet Aslantuğ, Gülriz Sururi, Demet Evgar, Pamela, Esra Dermancıoğlu, Yekta Kopan gibi pek çok ünlü sima yer aldı.


 Oyunu izleyenler arasında efsane oyuncu Gülriz Sururi de hazır bulundu.
 
Şakir Gürzumar yönetiminde sahnelenen, Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda ve Kerem Alışık’ın başrollerini paylaştığı oyunun prömiyeri Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde gerçekleşti…
 
 
Anadolu Efes’in katkılarıyla, HDI Sigorta’nın desteğiyle, Virgin Radio Türkiye’nin radyo sponsorluğunda ve Hürriyet’in medya sponsorluğu ile sahnelenen oyunda  Cansel Elçin¸ DR. Vıctor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, Kerem Alışık, Yaratık rolünü canlandırıyor.
 
Frankenstein hakkında…
İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan “Frankenstein”, bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.
Eser: Mary Shelley
Uyarlayan: Nick Dear
Çeviren: Selen Korad Birkiye
Yöneten: Şakir Gürzumar
Dekor-Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik- Efekt : Cenk Taşkan
Koreografi: Alpaslan Karaduman
Fotoğraf ve Afiş Tasarımı: Levent Özdemir
Makyaj: Neriman Eröz
 
Oyuncular: Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda, Engin Gürmen, Ömür Kayakırılmaz, Batuhan Pamukçu, Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek, Ozan Akif Şerman, Ali Keçeli ve Kerem Alışık
 
OYUN PROGRAMI
12 ARALIK ZORLU PSM 20.30
15 ARALIK SABANCI GÖSTERİ MERKEZİ 20.00
19 ARALIK ZORLU PSM 20.30
9 OCAK ZORLU PSM 20.30
13 OCAK ATAKÖY YUNUS EMRE K.M 20.30
16 OCAK ZORLU PSM 20.30
18 OCAK CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ (CKM)
23 OCAK ZORLU PSM 20.30 
30 OCAK ZORLU PSM 20.30
Editör: TE Bilisim