Kip; "Kurtlar Vadisi 12 yıl önce çektiğim bir film, hala oradan tanıyanlar var. Kurtlar Vadisi fenomen bir dizi oldu tabi ama Ezel'in yeri çok başka. Ezel bence Türkiye'de ki en iyi projelerden biriydi. İki sezon devam etti, tabi birinci sezonun sonunda beni öldürdüler. Oyuncuların kaderi ölmek! Gidiyorsunuz, gidiyorsunuz bir noktada senarist öldürüp bitiriyor. Ben onların ağabeyiğim tabi ama Kenan (İmirzalıoğlu) çok başarılı. Ben Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olduktan sonra dizi sektörüne çok geç girdim. O zamanlar tiyatro farklıydı. Sonra dizi modası çıkınca Allah Allah 'herkes yapıyor, bende yapayım' dedim. Öyle dizi sektörüne girdim." diyor.

MEGOLAMAN DEĞİLİM
Sektörde sıkıntılar var mı sorusuna usta oyuncu Kip; "Sektörde ki sıkıntılar belli. O kadar çok kişi oluştu ki 'oyuncu' adı altında, ben kendimi şimdi oyuncu olarak addetmiyorum. Ben sadece Devlet Tiyatrosu'nda 40 sene hizmet ettim! Her türlü rolde oynadım tabi ama öyle megoloman değilim. Tabi işini iyi yapan, saygılı biriyim. O yüzden hiçbir sektörde yabancılık çekmem, çekmedim de." dedi.
TUNCEL KURTİZ 'MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN SONRA DEĞERE BİNDİ
Sanatçıların yaşarken değeri bilinmiyor mu sorusuna Güray Kip "Tabi, Tuncel (Kurtiz) ağabey fenomen oldu, 70 küsür yaşından sonra. 70 yaşından önce neredeydi? Bir sürü oyunları, filmleri var tabi tanınıyor ama Muhteşem Yüzyıl'dan sonra genç kuşak tanıdı, değere bindi. Türkiye'de ki sanata bakış, kişilere bakış, oyunculara bakış çok farklı. Neyin, nasıl bakıldığı önemli. TV dünyası çok farklı birşey. Tanınmanız için ilişkilerinizin çok iyi olması lazım. Nebahat Çehre meselâ yıllarca film çevirdikten sonra dizi sektörüne bir geldi pir geldi." diyor.
DİZİ SEKTÖRÜNDE İNSANA HEMEN BİR KALIP YAPIŞIR...
Ne tür roller daha çok geliyor sorusuna Kip, "Dizi sektöründe insana hemen bir kalıp yapışır;  'Ağır abi' , 'İyi insan' tipleri daha çok teklif ediliyor. Aslında ben oyuncuyum, ne istersen onu oynarım. Bunun ayrımına pek varamıyorlar. Ezel'de Kenan İmirzalıoğlu'nun şoförü ve sağ kolunu oynadım. Onu kollarken tabi senaryo gereği ben gittim. Benim için çok güzel bir diziydi o, çok büyük hatırası var." dedi.

REFORM SANATÇILARIN ALEYHİNE DEĞİL LEHİNE OLMALI
40 yıl hizmet ettikten sonra Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olan Gürap Kip, 'Devlet tiyatroları özelleştirilmeli mi? sorusuna, "Reformlar yapılmalı, reform yapılırkende Şehir Tiyatroları kapatılarak, şartlar daha kötüleştirilerek değil, işleyiş tarzı bakımından iyileşmeye yönelik reformlar yapılabilir. Sanat başına buyruktur, o yüzden çokta hükümet politikaları işlemez. Bir kültür politikası olması lazım. Belli bir kültür politikası olmadığı için herşey muallakta Türkiye'de... Dizilerde çalışırsınız muallak, tiyatro yapıyorsunuzdur muallak, sağlam temellere dayalı birşey yok, bir tane yasası var 5441 sayılı yasa, o yasa ile gitmiş senelerce, 40 sene, 50 sene... Bir reform tabi yapılmalı ama reform sanatçıların aleyhine değil lehine olmalı..." dedi. 
Editör: TE Bilisim