Tiyatroda 60 yılını dolduran usta sanatçı Haldun Dormen, önceki gün Metrocity’de sevenleriyle buluştu. Dormen, Banu Noyan’ın organize ettiği söyleşide hayranlarının sorularını yanıtladı. Geçirdiği beyin kanaması sonucu uzun süredir hastanede tedavi gören meslektaşı ve yakın arkadaşı Kenan Işık’ı sık sık ziyaret ettiğini belirten Dormen, “Kenan Işık’ı çok severim. Tedavi gördüğü hastaneye sürekli uğruyorum. Maalesef durumu iyi değil. Çok üzgünüm. Artık tekrar televizyonlara dönebilir mi; hiç sanmıyorum” dedi.


GÜLBEN ERGEN’E HAYRANIM
Yıllar önce ‘Dadı’ dizisinde birlikte rol aldığı Gülben Ergen’in kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Dormen, “Gülben Ergen’e hayranım, onunla yeniden çalışmayı çok isterim. Çok disiplinli ve prensip sahibi bir insan. Disiplin benim için çok önemlidir. Halk da işini disiplinle yapmayan insanlara değer vermemelidir” diye konuştu. Genç sanatçılardan Keremcem’i çok beğendiğini belirten sanatçı, “Çok istekli ve gayretli” dedi.

HALİT VE OKAN’LA GURUR DUYDUM
Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman’ı oynayan Halit Ergenç ve Pargalı İbrahim Paşa’yı canlandıran Okan Yalabık’ın kendi öğrencileri olduğunu belirten usta sanatçı, “İyi bir hoca bildiklerini anlatmaz, paylaşır. Mota mot olmaz. Tecrübe paylaşılır. Halit Ergenç Okan Yalabık benim öğrencilerim. Şahaneler. İzlerken bayıldım. Gurur duydum. Dizi adı gibi muhteşemdi” diye konuştu.
 
DORMEN TİYATROSU KAPATILINCA ‘OHH’ DEDİM
Sahibi olduğu Dormen Tiyatrosu’nun kapatılmasına üzülmediğini söyleyen Haldun Dormen, “Ben iş adamı değilim. Diyarbakır’da Mersin’de oyun sahneye koydum. Dormen Tiyatrosu kapatılınca ‘ohh’ dedim.
SANAT BENİM İÇİN YENİ BAŞLIYOR
Sevenlerinden gelen soruları içtenlikle yanıtlayan Dormen, “Sanat bitti” diyen bir hanım izleyiciye tepki gösterdi. Dormen, “Sanat benim için yeni başlıyor bu sözleri katiyen kabul etmem” şeklinde konuştu.
AJDA’DAN OYUNCU OLMAZDI

Sanat dünyasına oyunculukla adım atan Ajda Pekkan’la ilgili de konuşan Haldun Dormen sözlerine şöyle devam etti: “Ajda Pekkan sahneye müthişti. Ancak onda oyunculuk yeteneği yok. Devam etseydi de iyi bir oyuncu olmazdı.”
YILDIZ TİLBE’YE YAKIŞMADI

Filistin’de yaşanan dramla ilgili soruları da yanıtlayan Haldun Dormen, “Dini kullanıp insanları öldürmek nasıl bir şey. Olamaz. Buna kimsenin hakkı yok” derken, “Hitler bunlara az yapmış” sözleriyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Yıldız Tilbe’yi de eleştirdi. Sanatçı, “Binlerce insanı öldürmüş biri için 'az yapmış' demek çok yanlış. Böyle konuşmak Yıldız Tilbe'ye yakışmadı” dedi. 
Editör: TE Bilisim