Simel Keçicioğlu “Devlet tiyatrosunda rol aldığım zamanlar 3 yıl boyunca kendime bir süre belirlemiş,  sözleşmeli olarak çalıştığım bu sürenin ardından bir dizide rol almayı hedeflemiştim. Bu hedefimi ‘Alev Alev’ adlı dizi ile başardım. Rojda Demirer ile aynı dizide rol almak benim için çok keyifliydi, çok güzeldi. Yeşilçam döneminde Gülşen Bubikoğlu’nun oynadığı filmin dizi versiyonunu yapmıştık. Güzel bir işti, geriye güzel anılar kaldı.” dedi.
Fransa’da oyunculuk eğitimi alan Simel Keçicioğlu, “Devlet tiyatrosunda deneyim kazandıktan sonra, Paris’te oyunculuğumu daha da pekiştirmek, bedensel farkındalığımı arttırmak için özel bir eğitim almaya gittim. Geçen yıl 1. Sınıfı tamamladım, 2. Sınıf eğitimim Haziran’da bitecek. Paris’te tiyatro ve sahne üzerine çok farklı ve güzel çalışmalar yapıyoruz, gerçekten çok keyifli… Oyunculuğun farklı bir boyutunu yaşıyoruz. ” dedi.
Simel Keçicioğlu, tiyatro ve diziyi aynı anda götüreceğini belirterek, iddialı bir şekilde Türkiye’ye döneceğini söyledi. Keçicioğlu, “Tiyatro sürekli hayatımda olsun istiyorum. Hayata dair düşündüğümüz, hissettiğimiz, deneyimlediğimiz ne varsa sahneye yansıtmak istiyorum.” dedi.
“Avrupa’ya açılmayı düşünüyor musunuz?” Sorusuna; Keçicioğlu, “Avrupa sinemasında olmayı kim istemez ki, Avrupa Sineması dediğimiz zaman Amerika’dan biraz daha farklı bir sinema söz konusu. Senaryosuyla, hedefiyle, ilgimi çekecek bir iş olursa çok güzel olur. Bu tiyatro da olabilir, bana çok heyecan verir.” dedi.

Simel Keçicioğlu kimdir?
2006 senesinde Konservatuara girdi. 2011 yılında başarıyla mezun oldu. Okulda okurken bazı tiyatro projelerinde yer aldı. Devlet Tiyatrosunda ‘Antigone’ oyunu ile profesyonel oyunculuk yaşamına başladı. Ardından ‘Cimri’ adlı oyun ile sanatseverlerle buluşmaya devam etti. 3 yıl boyunca Devlet tiyatrosunda oyunculuk yaparken, bir yandan da ‘Alev Alev’ adlı dizide rol aldı.  Simel Keçicioğlu, oyunculuk eğitimine halen Paris’te devam etmekte.
Editör: TE Bilisim