Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında sinemamızın ve beyazcamın değerlerini ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit, bu haftaki konuğunu anons ederken şu cümleleri kullandı: “Ailemizin bir ferdi, beyefendi, şovmen ve oyuncu; Beyazıt Öztürk.”

Beyazıt Öztürk’ün çocukluk anılarıyla başlayan sohbette Öztürk, çocukluğunda Yeşilçam filmlerinin etkisiyle beyazlar için deniz eri olmak istediğini belirtirken “Olamadım onun yerine balıkçı oldum” dedi.

Günlük hayatta kendisi gibi davrandıkça, sürekli güldürmesi beklenmedikçe keyfinin yerinde olduğunu belirten Beyazıt Öztürk büyüdüğü mahalle kültürü ile ilgili de samimi açıklamalarda bulundu: “Babam işten geldiğinde file torbalar olurdu elinde, sonradan öğrendim ki eve getirdiği file torbaların içine bazen kağıt sıkıştırırmış dolu gözüksün fileler diye, mahalle kültürü vardı bizde.”

Eskişehir yıllarından “İyi ki gitmişim” diyerek bahseden Öztürk “Ben çok severim Eskişehir’i, akrabalarım da vardı, yazın da giderdim tatile.” Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Heykel bölümünde bin kişi içinden ikinci olduğunu belirten Öztürk “Ama meslek olarak yapmadım, ara ara hobi olarak denemelerim oluyor” dedi.

“Ben Hep Ayağa Kalkmayı Tercih Ettim”

“R harfini bulan kişi o harfi söylemeseydi şimdi herkes benim gibi olacaktı, belki de R leri biz doğru söylüyoruz, kaç harf söylediğin önemli değil, önemli olan o harflerle neler söylediğin” sözleriyle Hülya Koçyiğit’i kahkahalara boğan Beyazıt Öztürk, hayatta iki mod olduğunu belirterek şunları söyledi: “Birincisi iyisin ayağa kalk, ikincisi daha da kötü ol evde otur. Ben hep ayağa kalkmayı tercih ettim. Hastayken bile asla yatmam ayakta atlatırım, günlük tempoma devam ederim.”

Radyodan televizyona geçişini de anlatan Beyazıt Öztürk ilk program anılarından da bahsetti, bu anıları dinleyen Hülya Koçyiğit samimiyete vurgu yaparak: “İşte bu yüzden aileden biri oldun Beyazıt” dedi.

“Sinemaya Cahil Cesaretiyle Adım Attım”

Nihavend Mucize filminde Atıf Yılmaz’la olan ilk görüşmesinden bahseden Beyazıt Öztürk “O gün cahil cesaretiyle girdim diyebilirim, sinemada büyük emek var, yanlış oyunculukla filmi etkilerseniz bir daha film çekelim düzeltelim diyemezsiniz. Show da ise öyle değil o yüzden pek cesaret edemedim” dedi.

Biz Size Aşık Olduk projesinde ise çok tedirgin olduğunu belirten Öztürk “Ya güldüremezsek diye çok düşündük ama çok güzel bir ekiple çalıştım, çok ta güzel bir proje olmuştu” dedi.

“Evli Olmak Zor Zanaat”

Beyazıt Öztürk yer aldığı Karım ve Annem projesinden bahsederken de “Evli olmak zor zanaatmış gerçekten hiç de kolay değilmiş” derken Hülya Koçyiğit’in “Evlilik seni korkuttu mu?” sorusuna da “Korktuğumdan değil tabii, hayırlısı olsun dedim, herkesin farklı bir aile kıstasları var, denedim de olmadı ama korkmuyorum, hayırlısı diyelim” diyerek cevap verdi.

“Takım Elbiseyle Çıkmamı Annem Söyledi”

Annesinin kendisiyle gurur duymasından ötürü duyduğu mutluluğu Film Gibi Hayatlar programında da paylaşan Beyazıt Öztürk “Mesela takım elbiseyle çıkmamı, ceketimin önünü iliklememi annem önermiştir. Ben şunu yaparsam annem seyreder, annemin komşuları seyreder, olumsuz bir şey söylersem laf ederler gibi nedenlerle 25 sene anne denklemi ile yaptım programı” dedi.

“Konuk Koltuğunda Oturmak İstemedim”

“Sinema ve müzik kariyerini devam ettirmeni” isterdim diyen Hülya Koçyiğit’e Beyazıt Öztürk’ün verdiği cevap dikkat çekiciydi: “Beyaz Show’da sunucu bendim, konuk koltuğunda oturmak istemedim. O yüzdendir oyunculukla, albüm gibi işlere çok fazla girmek istemedim.”

“Skeçlerimdeki Karakterleri Gerçek Hayatta Tanıyordum”

Beyaz Show’daki skeçlerinde hayat verdiği karakterleri gerçek hayatta da tanıdığını belirten Beyazıt Öztürk “Hüsmen Ağa anneannemin komşusuydu mesela, Psikopat ise arkadaşlarımla yaptığımız sohbetlerden ortaya çıktı. En sevdiğim karakter ise “Beyaz Atlı Prens” köşesiydi. Günceli skeçlerde canlandırmak ta en keyifli anıydı” dedi.

“Her yayına başlamadan önce herhalde son programlarım olur, yayından sonrada daha çok program yaparım derim. İlk alkış, ilk kahkahadan sonra kopar gider programım” diyen Beyazıt Öztürk kendisini ise hiç izlemediğini söylerken, Öztürk’e göre programındaki en büyük gaflar ve potlar en çok güldükleri, eğlendikleri zamanda oldu. Ekibinin öneminden de bahseden Beyazıt Öztürk, gençlere tavsiyelerde de bulundu. Beyazıt Öztürk kariyeri ile ilgili de “Belki de yıllar boyunca aynı günde, aynı kanalda, aynı saatte yayın yapmanın kariyerim için en artı olanıdır, programdan sonra ara vermek istedim Acun verme dedi, vermedim” dedi.

Daha birçok konunun konuşulduğu Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Beyazıt Öztürk’ün konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” çok özel bir bölümle 08 Eylül Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim