SRP İstanbul, Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanlığı'nda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu’nun katkıları ve T.C. Roma Büyükelçiliği’nindestekleriyle, Roma Türk Film Festivali'nin dördüncüsü  bu yıl, 15 - 19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriyor.
 
Festival Başkanlığı'nı Serap Engin'in yaptığı Roma Türk Film Festivali'nin bu yıl ki 'Onur Ödülü', tiyatro, TV, müzik ve sinema çalışmalarıyla uzun yıllardır sanata verdiği değerli katkıları için Hümeyra'ya  veriliyor. Festival süresince sanatçının, yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı "Unutursam Fısılda" ve "Dedemin İnsanları" filmleri de İtalyan sinema seyircisi ile buluşacak.
Kendine özgü oyunculuğu ve niteliği önemseyen sinema anlayışının yanı sıra tiyatro, TV ve müzik alanında da yaptığı çalışmalarıyla sanat dünyamızda çok özel bir yere sahip olan sanatçıya "Onur Ödülü", 16 Nisan, Perşembe akşamı Roma’nın en eski sinema merkezlerinden biri olan Barberini sinemalarında gerçekleştirilecek gala gecesinde takdim edilecek. 

Hümeyra ödülünü Festival Onursal Başkanı Ferzan Özpetek'in elinden alacak.
Editör: TE Bilisim